Influențe clasice și moderne într-o locuință de familie

26 martie 2017 , 1823 afisari

Proiectat practic și funcțional de către un arhitect din Brașov, la sugestia beneficiarilor, interiorul acestei vile este desenat în linii simple și curate.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Vila este compartimentată după cum urmează: la parter se află zona de zi, compusă din living, dining, bucătărie, o baie şi un garaj pentru două mașini; la etaj se regăsesc trei dormitoare, dintre care unul cu baie proprie și ieșire pe terasă, alte două deservite de o singură baie, dar cu ieșire în balcoane, precum și o cameră de dressing; mansarda a fost transfomată într-un master bedroom cu baie proprie, saună și zonă de fitness.

Elementele de rezistență ale arhitecturii interioare sunt supanta ce susține primul etaj și scara monumentală, elicoidală, foarte prezentă în tot spațiul central al locuinţei. Accente ale stilului clasic regăsim la piesele de mobilier capitonate din living și birou, dar și la tapetul și covoarele cu arabescuri.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Interiorul te întâmpină cu nuanțe calde și naturale de bej și maro, într-un stil ce combină influențele clasice şi moderne. Livingul foarte spațios permite găzduirea unui număr mare de musafiri, fiind deci locul ideal pentru petreceri.

Bucătăria, în schimb, are un design exclusiv modern, conferit nu doar de linia mobilierului, ci și de electrocasnicele cromate cu iz futurist. Gresia de tip travertin, montată fără rosturi, oferă senzația de fluiditate la nivelul pavimentului din bucătărie.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Aflat undeva la mijlocul celor două stiluri, diningul asigură o trecere lentă între spațiul bucătăriei și cel al livingului.

Încăperile de la etaj păstrează unitatea cromatică de la parter, de această dată predominante fiind tonurile închise de maro. Cromatica crem-wenge reprezintă cheia acestei amenajări, fiind reluată în diferite proporții, în toate zonele din casă.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

O sală de sport combinată cu o cameră de relaxare pare o soluție de amenajare ideală atunci când ai la dispoziție un spațiu amplu, cu o arhitectură frumoasă, aşa cum este cel de la mansardă.

Pentru mai multe imagini cu interiorul acestei vile accesați galeria foto.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Loading...

Comentarii

Newsletter