În Brașov: vilă elegantă înconjurată de verdeață

16 martie 2017 , 1530 afisari

Realizată din cărămidă, pe structură din beton, locuința are patru niveluri – S + P + 1 + M – și o amprentă la sol de 105 metri pătraţi.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Arhitectura exterioară este una simplă, de paralelipiped, alura de casă de munte fiind dată de acoperișul cu pante foarte înclinate. Un element de design este asigurat de placarea cu piatră naturală a soclului și a colțurilor casei. Terasele și balcoanele oferă un plus de dinamism fațadelor, la fel și lucarnele ce străpung acoperișul.

Elementul de rezistență al exteriorului îl reprezintă însă construcțiile din grădină. O alee șerpuită, umbrită vara de o pergolă din lemn, face legătura între partea din spate a casei și micul ansamblu de vară, compus dintr-o înșiruire de câteva construcții de inspirație austriacă. Aici, proprietarii au amenajat un grătar acoperit, o bucătărie de vară, dar și un loc de relaxare cu aer de vacanță.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Atuurile locuinței

Cele mai mari atuuri ale imobilului sunt suprafața de teren mai mult decât generoasă de care beneficiază şi curtea amenajată cu zone speciale, dedicate petrecerii timpului în aer liber.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Vara, pergola șerpuitoare din lemn este acoperită aproape în totalitate de plante cățărătoare, oferind umbră până la locul de interes al grădinii.

Bucătăria de vară este foarte spațioasă, complet utilată și prevăzută cu un blat de lucru foarte generos, la care pot lucra mai multe persoane simultan.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

Căsuța din grădină

Căsuța pentru pitici este visul oricărui copil şi chiar și al... adulților. Are verandă, ferestre cu ancadramente din lemn și o ușă roșie în care este decupată o inimă. Exteriorul căsuței de vară este inspirat de casele de munte din Austria și Elveția, fiind decorat cu elemente din lemn ce creează forme geometrice asimetrice pe fațada vopsită în alb.

În sezonul rece, căsuța de vară are intrarea (concepută ca o prispă) acoperită cu folie de plastic special concepută pentru terasele exterioare.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

Detalii care contează

Amplasare: Brașov

Tipul locuinței: vilă

Citește si: Culori neutre si accente fresh intr-un decor modern

Niveluri: 4 (S + P + E + M)

Număr camere: 5

Suprafață locuință: 325 mp

Citește si: Cămin cozy, cu piese rare, dintr-o şură bănăţeană

Suprafață teren: 1.600 mp

Anul construirii: 1998

Pentru imagini cu detaliile casei și grădinii accesați galeria foto.

Citește si: Un apartament în care toate camerele sunt amenajate în stiluri diferite

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Loading...

Comentarii

Newsletter