Casa mare pe teren ingust

08 august 2010 , 3812 afisari

Nu aveau in plan sa isi construiasca o casa. Totul s-a intamplat foarte repede.

S-a intamplat dintr-odata. Sotul meu, intr-o duminica dimineata, mergand la un targ de masini, a ajuns fara sa vrea in aceasta zona a Constantei. La cinci minute de mers cu masina de oras, a vazut un teren care i-a placut, m-a sunat si m-a chemat sa vad daca imi place si sa luam o decizie. A fost o decizie spontana, care mai mult a apartinut sotului meu. Decizia s-a dovedit ulterior a fi una foarte buna”, povesteste proprietara.

Alegerea proiectului a necesitat mai mult timp insa solutia ideala au gasit-o in revista Planul Casei Mele.

„Cautand tot felul de reviste care au proiecte de case, am vazut revista Planul Casei Mele. Ne-au placut mai multe proiecte, am accesat adresa de site din revista, adresa unde erau mai multe constructii care ne-au atras atentia in mod deosebit. Am vazut doua fete si un baiat care au facut o echipa foarte buna, i-am contactat, nu stiam mai nimic despre ei. Ne-a placut faptul ca au fost foarte prompti. Nu au tras de noi, noi le-am spus ca vrem sa construim o casa si le-am dat in mare toate detaliile pe care noi le aveam la momentul respectiv. Au fost foarte operativi si au venit cu o schita de proiect”, adauga doamna.

Am incercat sa mergem pe o linie arhitecturala cat mai simpla, motiv pentru care casa, chiar daca este in sarpanta, are o singura apa. Nici proprietarii nu au vrut si nici noi nu am fost de acord sa facem un acoperis complicat, mai ales ca pentru o locuinta nu foarte lata, terenul e relativ ingust. Am vrut sa cream un obiect cat mai modern, simplu, dar sa fie de efect”, explica ahitectul proiectului Alexandra Antohi.

Constructia casei a inceput anul trecut in luna februarie iar la sfarsitul lunii aprilie casa era ridicata la rosu.

Ne-am gandit sa alegem o echipa tanara pentru constructia acestei case, desi ideile ne-au apartinut. Am vrut o echipa tanara care sa-si puna amprenta asupra acestei constructii si cred ca au reusit intr-o mare masura. Ceea ce au realizat, ne place”, continua proprietara. Multumita este si echipa care a realizat casa: atat cei care au proiectat-o, cat si cei care au ridicat-o.

Deoarece lotul este foarte ingust, cu deschiderea de 13 m, nu am putut sa ne jucam cu volumetria, motiv pentru care am trisat un pic la capitolul finisaje ca sa nu para prea masiva. Daca ar fi fost toata o singura culoare, ar fi aratat ca un bloculet si atunci am venit cu mici retusuri din finisaje ca sa obtinem efectul pe care l-am fi dorit daca am fi avut mai mult loc ca sa ne extindem. In final, suntem foarte multumiti de ce am obtinut”, spune arhitectul Alexandra Antohi.

Casa are o suprafata de aproximativ 300 mp. Aria construita per parter este de circa 116 mp, iar terenul are aproximativ 480 mp. Structura casei este din stalpi si grinzi din beton armat.

„Ca detalii tehnice mai importante avem la ferestrele de pe latura sudica a casei niste parasolare, de fapt sunt niste mici bucati din zidarie care au efect de parasolar create special pentru zilele de vara.

Alegerea culorii pentru exterior este un alt element delicat, iar acest lucru necesita multa atentie.

Am facut mai multe probe de culori, oricum aici primaria din Constanta cere ca fatadele sa fie pe doua variante de culori diferite Si in afara de acele nuante am incercat si altele pana am ajuns la aceste culori calde care sa nu atraga atentia, sa nu fie niste culori prea puternice, sa fie niste culori placute. Am ales impreuna cu proprietarii tencuielile si piatra”, povesteste arhitectul Alexandra Antohi. 

Zona: Constanta
Regimul de inaltime: P+1E+M
Suprafata: 250 mp
Teren: 480 mp
Pret: 150.000 euro (cu finisaje interioare)

Loading...

Comentarii

Newsletter