Casă la curte construită într-o localitate pitorească

28 aprilie 2017 , 4233 afisari

Vila pe care v-o prezentăm astăzi se află în localitatea Bod, la 11 km distanță de Brașov. Deși proprietarul a avut și alte opțiuni, a preferat să își ridice viitoarea locuință în satul natal.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Proiectul a fost realizat de un prieten arhitect. Totul a pornit la un pahar cu vin. Proprietarul îi povestea cum voia să arate, iar arhitectul făcea schițele.

Vila a fost construită din cărămidă pe structură din beton. În ceea ce privește poziţionarea, locuința a fost dispusă după soare. Suprafața foarte mare a terenului perfect plan, cu formă regulată, permitea orice amplasare, așa că proprietarul a aşezat-o aproximativ în centru, pentru a fi înconjurată de grădină. În partea laterală a vilei, a fost realizată ulterior o piscină acoperită.

Citește si: Casă românească superbă, cu detalii de inspiraţie mediteraneană

Arhitectura construcţiei este simplă și „curată”, doar acoperișul cu pante abrupte și balcoanele cu balustrade din lemn oferind un plus de dinamism fațadelor.

Aleea din fața casei este realizată din lespezi de piatră montate în ciment. În curte, proprietarul a plantat magnolii, pomi fructiferi, un cireș japonez, iar de jur împrejurul proprietății a sădit tuia. Apicultor pasionat, proprietarul are în grădina sa și câțiva stupi.

Citește si: În Corbeanca: o casă care oferă confort și multă liniște

Piscina, cu dimensiuni de 3 x 9 metri, are un sistem de acoperire cu o cupolă pliabilă, datorită căruia apa se menține caldă și curată. Piscina este întotdeauna un atu pentru orice proprietate; la aceasta mai adăugăm suprafața mare de teren, dar și poziţionarea într-o zonă idilică, ce oferă vederi frumoase.

Piscina este un model îngropat, finisată cu liner din PVC şi prevăzută cu sistem de filtrare și de încălzire a apei. Interesant este faptul că, deși nu avea copii când a construit-o, proprietarul a dorit ca aceasta să aibă o adâncime variabilă.

Citește si: În Mogoșoaia: casă de vacanță transformată în reședință permanentă

Detalii care contează

Amplasare: Brașov, Bod

Tipul locuinței: vilă

Citește si: Locuinţă modernă, cu suprafeţe vitrate mari

Niveluri: 2 (P + M)

Număr camere: 4

Suprafață locuință: 160 mp

Citește si: O amenajare 100% pe gustul proprietarilor

Suprafață teren: 1.600 mp

Anul construirii: 2009

Pentru mai multe imagini cu exteriorul acestei case accesați galeria foto.

Citește si: O casă automatizată, dotată cu sisteme de top

Text: Oana Voicu / foto: Antonio Cioarek

Loading...

Comentarii

Newsletter