Casă în Cluj în stil mediteranean

16 decembrie 2016 , 2017 afisari

Configuraţia actuală a acestei case situate în Cluj este complet diferită faţă de cea anterioară, construită de proprietari în 1998, când au achiziţionat terenul.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Este practic varianta îmbunătăţită a celei iniţiale, căci, la 12 ani de la ridicarea vilei, locatarii au simţit nevoia unei reconfigurări totale a locuinţei.

Proiectul de extindere şi renovare, realizat de arhitectul Remus Marusciac, a rezultat în urma întocmirii unei liste de minusuri ale casei, adunate în timp de gazdele noastre. 

Necesitatea renovării şi reconfigurării imobilului a plecat de la nevoile şi dorinţele lor şi a ţinut cont de acestea pe tot parcursul dezvoltării proiectului.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

„Am construit casa la 23 de ani şi am renovat-o la 35, iar comparaţia cu experienţa de viaţă acumulată este total relevantă. Ne-am dorit o funcţionalitate perfect adaptată nevoilor noastre (o familie cu doi copii) şi am privit lucrurile în perspectivă.”

Construită din cărămidă Porotherm, vila beneficiază de sistem termoizolant atât la nivelul pereţilor exteriori, cât şi la cel al acoperişului. În plus, datorită poziţionării cu faţa spre soare, este bine luminată natural pe tot parcursul anului.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Stilul arhitectural al construcţiei este preponderent mediteranean, cu elemente contemporane, care se regăsesc la interior.

Mai multe detalii puteti citi în numărul decembrie-ianuarie al revistei Casa Mea.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

Text: Oana Voicu / Foto: arhivă proprietari

Loading...

Comentarii

Newsletter