Casă în Băneasa: o oază de verdeaţă şi multă linişte

18 octombrie 2016 , 1130 afisari

Era iarnă, o liniște desăvârșită şi totul acoperit de zăpadă. În zonă existau doar cinci case. În rest, câmp și întinderi albe, de poveste. Atunci, tânărul cuplu și-a dat seama că a găsit locul perfect pentru casă.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Îndrăgostiţi la prima vedere de locaţia pentru casă descoperită, proprietarii nu au ezitat să cumpere terenul chiar în iarna aceea, iar în primăvară au început să construiască locuinţa.

Printr-o recomandare, au ajuns să lucreze cu biroul de arhitectură Graphic Studio din București. Arhitecții Dragoș Perju și Radu Gâdiuță s-au ocupat de proiect și nu numai.

„Noi nu aveam o idee formată despre cum trebuia să arate o casă. Am învățat foarte multe de la cei doi arhitecți care, practic, ne-au făcut educație despre ce înseamnă cu adevărat o locuinţă contemporană.”

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

Deoarece proprietarii nu aveau un model de casă preferat și nici un stil anume, echipa de arhitecți a avut mână liberă în realizarea proiectului. Bineînțeles, punctele de reper legate de numărul de camere, funcțiuni și dimensiunile spațiilor le-au fost oferite de beneficiari.

„Proiectul a fost gândit pentru o familie alcătuită din trei persoane, cu posibilitatea ca o parte din casă, respectiv mansarda cu o suprafață de 80 de metri pătraţi, să devină la un moment dat independentă, prin crearea acolo a unui apartament pentru fiica noastră. Ulterior, nu a mai fost nevoie, deoarece ea a plecat în străinătate.”

În ceea ce privește dimensiunile spațiilor, proprietarii, care trăiseră toată viața la bloc, au dorit încăperi cât mai mari și aerisite.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Ținând cont de aceste cerințe, arhitecții au proiectat o vilă cu patru niveluri (subsol parțial, parter, etaj și mansardă), cu o suprafață locuibilă de 300 de metri pătraţi.

Amplasarea locuinţei s-a făcut în funcţie de orientarea punctelor cardinale, mai exact spre sud-vest. Tocmai pentru a avea o deschidere cât mai mare spre aceste coordonate, vila a fost dispusă în „L”.

Arhitectura construcţiei este simplă, minimalistă, cu linii drepte și suprafețe vitrate mari. Deşi la acest tip de arhitectură se potriveşte un acoperiş drept gen terasă, proprietarii nu au fost de acord cu acest lucru, ei dorind neapărat o șarpantă. „Am considerat că nici clima în care trăim, nici „seriozitatea” cu care se lucrează la noi nu recomanda un acoperiș gen terasă. Ne temeam de infiltrații și, de aceea, am insistat să avem un acoperiș cu șarpantă.”

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

În aceste condiţii, arhitecții au încercat să găsească o soluție arhitecturală care să-i mulțumească: un acoperiș într-o singură apă.

Poziționând imobilul mai aproape de stradă, cea mai mare parte a terenului a rămas în spate, acolo unde gazdele noastre au amenajat grădina. Au profitat de dispunerea în „L” a construcției și de mediul protejat, creat de cele două laturi ale ei, pentru a amplasa o terasă în aer liber, cu loc de luat masa și pergolă din lemn, umbrită de plante cățărătoare.

În ceea ce privește flora, proprietarii au considerat că arborii sunt esențiali într-o grădină, atât pentru crearea unei bariere înalte de verdeață, cât și pentru frumusețea frunzelor care își schimbă culoarea în fiecare anotimp.

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

La capitolul flori și ierburi, doamna a ales plante specifice grădinilor englezești: trandafiri, geranium, hemerocallis, liriope, clematite etc. Florile asigură un flux continuu de culoare pe parcursul sezonului cald, în timp ce plantele aromate încântă cu parfumul lor.

La interior, locuinţa este frumos compartimentată, gândită atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. La parter se află un vestibul, din care se face accesul într-un living deschis, cu dining. Bucătăria este separată. Mai exact, se află în celălalt corp de clădire, cu un singur nivel, având acces direct pe terasă. Tot la parter există o baie și camera tehnică pentru cele două centrale pe gaz.

Citește si: Culori neutre si accente fresh intr-un decor modern

La etaj se găsesc dormitorul matrimonial ensuite (cu dressing și baie proprii), camera fetei și un birou deservite de o baie comună, ambele cu ieșire pe terasa creată deasupra bucătăriei.

Finisajele sunt toate continue și coerente, prin folosirea acelorași materiale și culori pe suprafețe întinse. Astfel, toată pardoseala de la parter (chiar și cea de pe terasă) este placată cu marmură, iar cea de la etaj este realizată dintr-un parchet exotic din Brazilia, foarte rezistent (chiar și la umezeala din baie). În ceea ce privește pereții, aceștia sunt toți albi.

Mobilierul este basic, cu design minimalist. Corpurile modulare, suspendate, au fost desenate de arhitecți și realizate pe comandă din MDF și furnir de nuc. Canapelele din living și piesele de mobilier din dining au fost achiziționate de la BoConcept.

Citește si: Cămin cozy, cu piese rare, dintr-o şură bănăţeană

Bucătăria este „o capodoperă de funcționalitate”, după cum ne mărturisește proprietara. Proiectat de aceiași arhitecți, mobilierul de aici a fost executat pe comandă din sticlă, aluminiu și PAL în culoarea vaniliei, la fel ca nuanța canapelei din living.

Detalii tehnice:

Niveluri: 4 (S + P + E + M)

Număr camere: 5

Citește si: Un apartament în care toate camerele sunt amenajate în stiluri diferite

Suprafață locuință: 300 mp

Suprafață teren: 700 mp

Anul construirii: 2006

Citește si: Casă spectaculoasă construită pe un teren abrupt

Localizare: în apropierea Lacului Băneasa (zona Petrom City).

Atuuri

- Trandafirii englezești sunt mândria proprietarei, înflorind pe tot parcursul verii.

- Proprietatea este înconjurată pe toate laturile de o barieră de verdeață.

Citește si: Accente de culoare intr-un apartament guvernat de culori temperate

- Aleea din pavele de beton a fost creată sub forma unei claviaturi.

- Grădina este udată printr-un sistem de irigații ce se alimentează dintr-un puț propriu.

- Grădinile englezești au fost sursă de inspirație în amenajarea acestei curți.

Citește si: În Brașov: vilă elegantă înconjurată de verdeață

- Sistemul de iluminat este discret, realizat din surse de lumină funcționale, bine plasate şi montate la nivelul plafonului.

- Șemineul cu lemne, cu focar deschis, este punctul de atracție al livingului. A fost realizat manual, la fața locului, fiind bordurat cu marmură și finisat pe interior cu plăci din metal negru.

- Tablourile din living au fost realizate pe comandă, în funcţie de acest spațiu, de către artista ploieșteancă Ana Icnat.

Citește si: Vilă modernă în Constanța cu atmosferă caldă și primitoare

- Livingul orientat spre est-vest este puternic luminat natural, datorită suprafețelor vitrate mari, ce amplifică senzația de spațiu.

- Băile de la etaj beneficiază de un tavan ieșit în consolă, în care a fost creat un luminator pe jumătate din lungimea plafonului.

- Pereții băilor sunt placați cu mozaic din sticlă Bisazza, iar obiectele sanitare sunt marca Duravit.

Citește si: Un decor ce reînvie eleganţa vremurilor de altădată

Casa este de vânzare prin intermediul agenției imobiliare Neo Casa, persoană de contact:

Florina Măntescu, tel.: 0744.367.801, [email protected], www.neocasa.ro

Text: Oana Voicu

Citește si: Functionalitate maxima intr-o casa atipica

Foto: Antonio Cioarek

Loading...

Comentarii

Newsletter