Casa in apropierea lacului

29 aprilie 2010 , 661 afisari

Acesta a fost unul dintre principalele motive care i-a determinat pe proprietari sa isi cumpere o casa intr-un complex din Pantelimon, situat in apropierea lacului. Proprietara isi aduce aminte ca mult timp s-a gandit ca ar fi frumos sa poata avea o casa langa un lac.

Mai mult, sotul acesteia isi dorea acest lucru si tot timpul ii spunea ca asta este dorinta lui cea mai mare. Intr-una din zile, cand treceau prin localitatea Pantelimon, au vazut ca in complexul Swan Lake se ridicau mai multe vile, care mai de care mai frumoase.

Santierul a durat un an si jumatate, timp in care proprietarii au venit in fiecare saptamana sa verifice cum decurg lucrarile.

Totul a decurs conform planului, dar au existat si mici inconveniente. „Noi voiam sa avem gradina orientata spre lac, oarecum in spatele casei, nu in lateral, cum se gândea constructorul. Dorinta noastra era lesne de inteles deoarece doream ca din casa sa iesim pe terasa, sa vedem din casa la piscina si din gradina sa vedem lacul. Nu mi se parea normal ca atunci când ies din casa in curte sa vad la vecini, tocmai de aceea am insistat sa construim casa asa cum este acum. Dupa multa munca de lamurire, constructorul a fost de acord cu noi, ba chiar ne-a dat dreptate intr-un final”, isi aminteste proprietara.

Un alt motiv pentru care au preferat sa aiba un astfel de model de casa a fost combinatia de lemn si piatra.Noi suntem din Grecia si de când am vazut modelul de casa ne-am dat seama ca este potrivit pentru noi deoarece ne aduce aminte de arhitectura din tara noastra natala, la fel ca si apropierea de apa.”, ne-a mai spus proprietara. „Casa este din caramida si este izolata cu polistiren de 5 cm. Toti peretii sunt perfect drepti, nu avem nicio problema cu termo si hidroizolatia. Iarna este foarte cald, se pastreaza incaperile calde si centrala nu merge foarte mult, iar vara este racoare. Avem aer conditionat, insa nu este nevoie sa ii dam drumul decât foarte rar”, a continuat doamna casei.

Date tehnice

Casa a fost construita din caramida deoarece acest material de constructie este rezistent, se preteaza oricaror deschideri, oricât de ample ar fi. A fost izolata cu polistiren de 5 cm.

La exterior s-a utilizat o imbinare de piatra si lemn. Aceste elemente contribuie la un aspect deosebit al casei.Casa este tip duplex, fiecare dintre locuinte având gradina proprie.

Locuinta este structurata pe doua niveluri. La parter au fost amenajate un living, un dining open space legat de bucatarie, o baie. La etaj se afla trei dormitoare, dintre care unul este matrimonial si cu o baie proprie, iar celelalte doua camere sunt pentru copii, având o baie comuna. Gradina este de dimensiuni medii si a fost amenajata simplu, cu gazon, arbusti pitici si trandafiri. De asemenea, in curte a fost construita si o piscina.

Suprafata terenului:      550 mp
Suprafata casei:            270 mp
Num
ar camere:                 5
Niveluri:                            2
Anul inceperii
:             2007
Finalizare
:                   2009

Loading...

Comentarii

Newsletter