Casa cu mușcate: estetică tradițională, confort modern

14 septembrie 2016 , 1597 afisari

La 12 kilometri de Suceava, o casă bătrânească a fost înălțată și renovată pentru a satisface nevoia de locuire a noii generații, păstrându-i, însă, farmecul rustic. Estetica tradițională și confortul modern se combină armonios în această locuință din Bucovina rurală.

Citește si: O casă construită din patru cuburi jucate

Gospodărie centenară

Casa a fost construită în urmă cu aproape 100 de ani, iar pridvorul stă încă mărturie pentru acele vremuri.

Arhitectura veche, pe un singur nivel, a fost adusă în actualitate prin mansardare. Casa bătrânească avea trei camere: două dormitoare și o sufragerie. Acestora li se adaugă acum alte două dormitoare, un living, un dressing și o baie, toate acestea la mansardă.

La parter, vechea cămară a devenit hol de trecere către o anexă separată ce include bucătăria, o baie, camera centralei și un spațiu dedicat afacerii familiei: un salon de coafură.

Citește si: „Refugiu” cu aer de cabană vânătorească

La exterior, proprietarii au optat pentru balcoane din lemn, în armonie cu aspectul rustic al prispei și al ferestrelor.

Grădină de poveste

Nu în ultimul rând, șarmul acestei locuințe provine și din grădina foarte bine întreținută, cu vegetație luxuriantă. Pasiunea proprietarilor pentru flori este evidentă. Balcoanele și pridvorul sunt împodobite cu mușcate, iar intrarea este încadrată de spaliere cu trandafiri.

 

Citește si: Design modern, personalizat prin culoare

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter