Cabana la munte construita din materiale naturale

25 noiembrie 2016 , 4691 afisari

Toate acestea sunt si atributele casei de vacanta de la Breaza pe care am vizitat-o in urma cu putin timp, intr-o zi insorita de care am avut parte dupa mai bine de doua saptamâni in care a plouat incontinuu.

Citește si: Casa la Bistrita, compacta la exterior si spatioasa la interior

Casa este simpla, dar imediat m-a ajutat sa intru in atmosfera de vacanta si sa imi amintesc de verile pe care in copilarie le-am petrecut la bunici, in perfecta armonie cu natura si traditia. Desi se afla intr-o zona turistica de renume – datorita pozitiei sale retrase fata de drumul principal si de agitatia localitatii –, casa este linistita si plina de farmec... Un farmec dat de livada de pomi fructiferi din spatele gradinii, de bolta de vita-de-vie si de prispa cu puternice influente traditionale.

Trecand peste arhitectura specifica cabanelor de munte, casa de la Breaza este inainte de toate o cladire sanatoasa, realizata in intregime din barne.

Citește si: Stil elegant, cu iz clasic, într-o casă de familie

O astfel de locuinta, confortabila, functionala, care ofera liniste, siguranta, caldura si armonie, ofera pe lânga toate aceste avantaje si o durata de viata lunga, in antiteza cu timpul de executie, extrem de mic.

Casele din busteni sunt foarte populare in tarile nordice unde se bucura de aprecierea oamenilor din toate categoriile sociale, care aleg acest sistem constructiv atât pentru casele permanente, cât si pentru locuintele de vacanta. Sunt realizate din lemn masiv de rasinoase, tratat cu substante speciale impotriva insectelor si a focului.

Citește si: La 11 km de Brașov: casă amenajată în stil clasic-rustic

Ultimele studii au aratat ca peretii astfel construiti ofera un grad de izolatie de sase ori mai mare decât caramida si de 15 ori mai mare decat betonul.

Citește si: Finisaje și mobilier de calitate într-o vilă din Mogoșoaia

In plus, constructia din busteni nu va avea nevoie niciodata de instalatie de aer conditionat, intrucat creeaza un microclimat extrem de prietenos, indiferent de cat va urca mercurul din termometre pe timpul verii. Un alt avantaj de necontestat este acela ca o astfel de casa de vacanta va ajuta sa va apropiati de natura si sa va creati premisele unei vieti sanatoase. Asa se explica de ce in ultimii zece ani preferintele europenilor pentru casele construite din lemn au crescut de la 1-2% la 10-15%.

Vila de la Breaza are in total patru camere dispuse pe doua niveluri, parter si mansarda. Curtea este amenajata cu gazon, pomi fructiferi (meri, peri, caisi, ciresi, pruni) si vita-de-vie.

Material realizat cu sprijinul Helios Tache

Citește si: Apartament mic, cald si luminos

Telefon: 0753.022.536
E-mail: [email protected]
www.proprietatiperfecte.ro

Loading...

Comentarii

Newsletter