Amenajarea unei case vechi de 100 de ani

07 iunie 2011 , 1233 afisari

„Varsta” si arhitectura acesteia au influentat in mare masura decizia cu privire la modul in care urma sa fie amenajat noul camin.

In 2003, proprietarii au achizitionat un imobil construit in urma cu 100 de ani, fiind foarte atrasi si incantati de arhitectura lui exteriora si de mobilierul vechi existent. Prin urmare, aceste doua aspecte au constituit punctul de plecare si sursa de inspiratie in reamenajarea locuintei. Respectiv, tinerii s-au orientat spre stilul clasic, tinand cont de faptul ca un decor modern, minimalist ar fi fost total nepotrivit cu arhitectura casei. La acestea s-au adaugat nostalgia celor doi soti pentru vremurile de altadata si amintirile placute din casa bunicilor. Mai mult, inca din momentul in care au vazut casa pentru prima data, si-au dat seama ca voiau sa o amenajaze in asa fel incat sa ii „rupa” de atmosfera specifica zilelor noastre, prin crearea unui decor mai... arhaic.

Daca am punctat aspectele pozitive, ar fi corect sa mentionam si neplacerile pe care le-au avut: „modul in care era structurata si compartimentata casa la acea data nu satisfacea nici pe departe exigentele si nevoile noastre. Initial, existau doua camere si o bucatarie mica, iar noi ne doream o bucatarie mai mare si spatii deschise”, ne-au marturisit proprietarii.

Pentru a fi siguri ca orice decizie de schimbare este buna, au cerut sprijinul unui designer, ale carui proiecte anterioare le cunosteau si de care erau placut impresionati. Asadar, din 2003, casa a „suportat” mai multe lucrari de renovare, iar cel mai important obiectiv l-a reprezentat marirea bucatariei prin adaugarea la spatiul util al acesteia a unei camere de depozitare.

Continuarea acestui material o gasiti in revista „Domus”, numarul de iunie

Loading...

Comentarii

Newsletter