„Am mizat pe violet”

07 iunie 2010 , 2584 afisari

Un exemplu relevant in acest sens il reprezinta casa din imagini.

Daca priviti cu atentie interiorul unei case, veti observa ca reflecta stilul de viata si personalitatea proprietarilor. De fapt, aceste aspecte reprezinta punctul de plecare atunci cand se concepe un proiect de amenajare. Pe acelasi principiu a mers o familie de tineri intelectuali din Bucuresti, cand a cerut sprijinul designerului Simona Bonea pentru a-i amenaja casa din Otopeni. Este vorba despre o constructie noua, cu suprafata utila de 240 mp, desfasurata pe doua niveluri: parter si etaj. Parterul este format din: living, biblioteca, bucatarie si baie de serviciu. La etaj este situat dormitorul matrimonial si baia pentru adulti, camerele copiilor si baia lor.

Cei doi soti au apelat la acest designer deoarece mai lucrasera impreuna la un proiect si fusesera foarte multumiti de rezultat.

Procesul de amenajare s-a derulat fara contradictii, deoarece gusturile sotilor au coincis, ambii dorindu-si un decor nici prea clasic, nici prea modern… De fapt, au mizat pe o imbinare de stiluri care sa le reflecte cat mai fidel felul de a fi si de a trai. Cum era firesc, si-au exprimat cerintele inainte de conceperea proiectului de amenajare, cerinte care le-au fost respectate cu succes. In primul rand, doamna casei a fost cea care a decis in privinta culorilor, dorindu-si un mix de culori destul de greu de armonizat: rosu si mov. Iata rezultatul.

Camera de zi cuprinde doua zone – una de relaxare, iar cealalta cu functie de biblioteca –, separate doar prin cateva rafturi. Initial au existat doua camere, dar, in urma desfiintarii peretelui despartitor, s-a obtinut una, insa mult mai mare. Livingul a fost conceput ca un spatiu de relaxare elegant, usor sofisticat, fiind mobilat cu o canapea de dimensiuni generoase si o comoda. La capitolul culori, s-a mers pe mov, asociat cu gri metalizat, care confera incaperii un accent glamour. Acesta se  regaseste la parchetul si piesele de mobilier cu aspect lucios. Punctul de atractie il reprezinta peretele tapetat cu matase, in stil neobaroc, asortat cu tesatura draperiilor si prezent in decorul masutei de cafea.

Incaperea preferata a proprietarilor este insa biroul, care indeplineste rolul de biblioteca. Acesta a fost decorat intr-un stil ce imbina clasicul cu cateva accente de decor venetian, precum: candelabrul, draperiile de catifea bordo, peretele vopsit printr-o tehnica decorativa speciala, numita arte twin.

Proprietarii au optat pentru o bucatarie inchisa, deoarece gatesc destul de mult, mai ales pentru cei doi copii ai lor. In ceea ce priveste amenajarea, au preferat stilul modern. Placile ceramice pe care le-au ales se armonizeaza cu piatra de pe peretele scarii, iar culoarea mobilierului (bordo) raspandeste reflexe placute in timpul zilei, cand lumina naturala invadeaza spatiul locului de luat masa.

Dormitorul matrimonial, situat la etaj, se remarca prin decorul in stil clasic cu accente glamour, oferite de corpurile de iluminat si de tapetul cu reflexe aurii, realizat din materiale naturale speciale: bambus si pluta. Pentru un efect unitar, baia matrimoniala propune  aceleasi culori folosite in dormitor. Podiumul de lemn scoate in evidenta cada cu forma rotunjita, fiind in acord cu lavoarul asezat pe blat de lemn. Gresia cu aspect de piatra si insertii fine metalice da eleganta acestui spatiu.

Gazdele noastre au optat pentru mobilier realizat la comanda, proiectat in functie de dimensiunile camerelor si de necesitatile fiecarui membru al familiei.

Per ansamblu, decorul locuintei imbina materiale precum piatra, lemnul si sticla. Vazuta dintr-un unghi favorabil la intrarea in locuinta, scara (cu trepte din acelasi lemn ca parchetul) se proiecteaza pe cele doua niveluri, pe un perete placat in totalitate cu piatra calcaroasa, iluminat feeric de o lustra si cateva aplice in ton cu amenajarea de la etaj.

Procesul de amenajare, desfasurat pe parcursul a sase luni, a fost grabit destul de mult, deoarece proprietarii au vrut sa se mute inainte de sarbatorile de iarna ale anului trecut.

 

Loading...

Comentarii

Newsletter