Amenajarea mansardei ca spaţiu de relaxare

12 iunie 2016 , 2785 afisari

Nevoia tot mai mare de spaţiu util i-a determinat pe proprietarii caselor să-şi transforme podurile în mansarde funcţionale.

Citește si: Beton, metal, lemn şi alte materiale inedite într-o amenajare contemporană

Treptat, aceste spaţii moarte sau utilizate strict pentru depozitare au preluat rolul multor funcţiuni, cum ar fi cel de dormitor, baie, bucătărie, birou, atelier, loc de joacă, sală de sport etc. Având în vedere că spaţiile de la mansardă oferă deschideri largi, intimitate şi mai multă linişte, nu e de mirare că tot mai multe persoane preferă să le transforme în al doilea living.

În plus, amenajarea mansardei ca spaţiu de relaxare dă mai puţine bătăi de cap în sensul că nu mai e necesară mutarea sau instalarea ţevilor de apă sau de gaze, ca atunci când este amenajată, de exemplu, ca bucătărie. În acest caz, accentul cade pe finisaje, materiale, texturi şi culori care să ofere confort şi să inducă stări de bine.

Citește si: Să locuiești la mansardă? O idee bună!

Pentru asta, puteţi utiliza cât mai multe finisaje calde, din materiale naturale, cum ar fi podea din lemn, pereţi lambrisaţi, tavan din panouri de lemn sau cu grinzi din lemn. În acest context, un rol important îl au piesele de mobilier (cum ar fi fotolii moi, tabureţi sau pouffuri) şi accesoriile textile (covoraşe din blană sau din lână, pernuţe de podea) care trebuie să fie cât mai confortabile.

În cazul în care mansarda este folosită şi ca spaţiu de lectură, puteţi lua în considerare montarea unor rafturi pentru cărţi sau includerea unui mobilier de depozitare. În încheiere, trebuie menţionat şi faptul că, pe timpul verii, trebuie găsite şi soluţii de umbrire adecvate (rulouri, storuri, draperii groase), pentru a beneficia de confortul dorit.

Sursa foto: www.onekingslane.com

Citește si: Soluții pentru un climat interior optim în timpul verii

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter