Renovarea podului in 8 pasi

06 iunie 2016 , 3647 afisari

Familiile in crestere sau cele care isi doresc un spatiu de locuit suplimentar recurg la renovarea podului. Spre deosebire de amenajarea altor spatii, podurile caselor vechi necesita o serie de masuri esentiale, care vor fi decisive pentru obtinerea confortului necesar.

Citește si: Beton, metal, lemn şi alte materiale inedite într-o amenajare contemporană

1. Contactarea unui specialist

Inainte de a face planuri de renovare si amenajare, trebuie sa contactati un specialist pentru a stabili daca parterul casei poate suporta renovarea podului si greutatea in plus pe care aceasta actiune o presupune.

2. Planul de compartimentare

Citește si: Să locuiești la mansardă? O idee bună!

Daca raspunsul este pozitiv, este necesar sa intocmiti un plan de compartimentare, adica sa stabiliti functiile pe care sa le indeplineasca podul. Aceste informatii il vor ajuta pe proiectant/arhitect sa realizeze un proiect de amenajare adaptat nevoilor familiei. Compartimentarea spatiului se face in functie de functiunile stabilite si de pozitia surselor de lumina naturala.

3. Realizarea proiectului de catre arhitect

Un proiect reusit depinde, printre altele, de toate detaliile pe care le oferiti proiectantului. Un detaliu important este accesul catre mansarda. Prin urmare, luati in calcul faptul ca mansarda poate avea atat o scara in interiorul locuintei, cat si o cale separata de acces (de la exterior), prin care mansarda devine un spatiu autonom.

Citește si: Amenajarea mansardei ca spaţiu de relaxare

4. Consolidarea podelei

Un alt pas important consta in consolidarea podelei deoarece sunt necesare grinzi suplimentare. Uneori poate fi necesara inclusiv consolidarea fundatiei. Cu cat casa este mai veche, cu atat mansardarea podului implica mai multe transformari. De exemplu, in unele cazuri este necesara refacerea completa a acoperisului.

5. Alegerea tamplariei

Reprezinta o etapa costisitoare, dar foarte importanta pentru rezultatul final. Cu o tamplarie de calitate puteti evita pierderi de caldura si, implicit, costuri mari la intretinere. In plus, o tamplarie rezistenta va putea fi utilizata multi ani, evitand astfel reparatii sau inlocuiri.

6. Realizarea izolatiei

O etapa esentiala si la fel de costisitoare in transformarea podului consta in hidroizolarea (pentru a impiedica orice infiltrare a apei) si termoizolarea spatiului. Daca spatiul este foarte bine izolat, veti avea temperaturi optime vara si iarna, dar si facturi mai mici la intretinere.

7. Stabilirea pozitiei elementelor de decor si a electrocasnicelor

Este bine ca planul de amenajare sa includa pozitia elementelor decorative si a aparaturii pentru a stabili pozitia prizelor si intrerupatoarelor.

8. Amenajarea propriu-zisa a spatiului/functiunilor

Amenajarea incaperilor (aici incluzand finisaje, mobilier, accesorii etc.) tine de gusturile voastre si bugetul disponibil.

 

Loading...

Comentarii

Newsletter