Beton, metal, lemn şi alte materiale inedite într-o amenajare contemporană

09 ianuarie 2017 , 1832 afisari

Pare greu să combini materiale dure şi reci, cum ar fi betonul, cu elemente calde şi moi, precum lemnul şi textilele vaporoase. Însă atunci când intervine mâna magică a unui decorator talentat, totul devine posibil.

Citește si: 5 amenajari simple, dar spectaculoase ale livingului de la mansarda

Această mansardă din Ucraina se deosebeşte de oricare alt apartament pe care l-ai văzut vreodată. Spaţiile interioare se remarcă prin nenumărate finisaje şi elemente decorative în stil industrial. Cu toate acestea, atmosfera este caldă şi confortabilă.

Designerii de la Keivani Architects şi Studio Persian Primavera şi-au propus să găsească o modalitate de a crea o locuinţă contemporană stylish respectând cerinţa clientului: abordarea stilului persan, cu un buget modest, într-un interior contemporan. Astfel, s-a născut ideea de a utiliza finisaje din beton şi materiale reciclate, cum ar fi lemn şi metal, care să fie puse bine în evidenţă în cei 101 mp, cât are locuinţa.

Citește si: Dintr-o mansardă minusculă, o locuinţă multifuncţională

Amenajarea încorporează elemente din cultura persană, cum ar fi simbolistica soarelui, prezentă pe unul dintre pereţi. Aici, lumina naturală a fost utilizată creativ, obţinându-se un joc interesant de umbre şi lumini.

Majoritatea încăperilor au fost finisate cu beton cu aspect brut, dar neted (pereţi, podea, chiar şi tavan). Atingerea rece a cimentului este echilibrată printr-un adaos de texturi opuse, cum ar fi lemn natural, prezent la mobilier.

Citește si: Soluții pentru un climat interior optim în timpul verii

În ceea ce priveşte bucătăria, s-a optat pentru un concept deschis. Aceasta a fost poziţionată central, cu toate detaliile la vedere: peninsulă din beton deschisă dedesubt, dulapuri gri pal, pardoseală superbă din plăci ceramice cu modele geometrice.

O scară plutitoare din beton masiv se evidenţiază pe peretele de lângă zona de luat masa şi serveşte ca loc de expunere a plantelor şi operelor de artă.

Este de lăudat ideea designerilor de a utiliza diverse materiale (metal, lemn) din vechea amenajare pentru confecţionarea pieselor de mobilier.

Pentru mai multe imagini cu acest interior contemporan accesează galeria foto.

Sursa foto: https://adorable-home.com

Loading...

Comentarii

Newsletter