Pregateste piscina pentru iarna!

16 octombrie 2015 , 1282 afisari

Cand se apropie lunile de iarna, te gandesti la protejarea plantelor si pregatirea instalatiilor de incalzire. Daca locuiesti la casa si beneficiezi de piscina, nu uita ca o actiune importanta in aceasta perioada consta in pregatirea piscinei pentru iarna.

Pentru a fi sigur ca piscina va “trece” iarna in conditii optime si ca nu va fi deteriorata de intemperii si de temperaturile extrem de scazute inregistrate in lunile de iarna, trebuie sa urmezi cativa pasi stricti, recomandati de specialisti.

1. Perioada ideala pentru inchiderea piscinei este 15 octombrie - 10 noiembrie, insa trebuie sa te asiguri ca nu vei demara aceasta actiune inainte ca temperatura aerului sa scada sub 15 grade Celsius. In caz contrar, ai putea avea surpriza neplacuta sa descoperi ca in apa se dezvolta alge.

2. O alta etapa obligatorie este dezinfectarea apei si a conductelor aferente. In acest fel, vei omori toate bacteriile si microorganismele, care ar putea sa se dezvolte in piscina si instalatii pe timpul iernii. In plus, in apa care ramane in piscina iarna adauga o solutie speciala care impiedica inghetul si dezvoltarea algelor.  

Citeste si: 10 sfaturi pentru intretinerea piscinei

3. Demonteaza si pune intr-un loc sigur, ferit de inghet, instalatiile si echipamentele piscinei. Pompa si filtrul au nevoie sa fie atent curatate inainte sa fie depozitate pentru a te asigura ca vor functiona in parametrii normali anul viitor.

4. Dupa aceste etape, urmeaza montarea unei prelate rezinstente. Astfel preintampini posibilile accidente si protejezi bazinul, care se mentine astfel curat. In plus, prelata protejeaza piscina de diverse depuneri organice care provin de la frunzele care cad in bazin.

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter