De ce sunt importante echipamentele pentru piscina

13 august 2015 , 1043 afisari

Echipamentele sunt elementele care asigura o functionare optima a piscinei, prin recircularea apei, filtrarea si tratarea sa.

Cel mai important echipament este cel de recirculare si curatare a apei. O pompa electrica aspira apa din piscina, atat din stratul de adancime, prin sifonul de fund, cat si din stratul de suprafata, prin skimmerele plasate in peretii bazinului, aproape de oglinda apei. 

Dupa ce este trasa din piscina, apa este impinsa printr-un filtru, care o curata de impuritati. Ulterior, apa este adusa inapoi in piscina, tot cu ajutorul pompei electrice. Ideal este ca in acest circuit sa fie inclusa si o statie de tratare chimica a apei, care distruge microbii, algele si bacteriile. Iar totul sa fie comandat de un ceas programator, aflat intr-un tablou de automatizare. Desigur, dezinfectarea apei se poate face si manual, prin imprastierea pe suprafata a unor substante prafoase sau turnarea in apa a unor lichide dezinfectate, insa aceasta procedura este ceva mai greoaie, mai incomoda si mai imprecisa.

Citeste si: Materiale de finisaj pentru piscine

Specialistii spun ca filtrarea apei este cel mai important procedeu, in cazul unei  piscine - el asigura 80% din calitatea apei, restul revenind dezinfectarii. Din acest motiv, felul si calitatea filtrului montat in circuitul de curatare este de mare insemnatate. In mare, sunt trei tipuri importante de filtre: cu nisip cuartos, cu diatomee (in loc de nisip sunt mici scoici fosile) si cu cartus, construit pe acelasi principiu cu filtrul de aer al masinilor.

Citeste si: Ce trebuie sa stiti despre piscinele gonflabile

Loading...

Comentarii

Newsletter