15 modele fascinante de piscine iluminate

16 iunie 2016 , 2259 afisari

Piscina atrage atenţia în mod natural, însă o poţi pune şi mult mai mult în evidenţă cu ajutorul iluminatului. Astfel, o vei transforma într-unul din punctele de atracţie ale grădinii, mai ales pe timpul nopţii.

Citește si: Etape și sfaturi importante pentru montarea pavajului

În zilele fierbinţi de vară, nimic nu este mai plăcut şi mai reconfortant decât o piscină în care să te răcoreşti. De acest plăcut loc de relaxare te poţi bucura şi noaptea, dacă îi asiguri un iluminat corespunzător. De altfel, piscina nu poate fi considerată completă fără un sistem de iluminat adecvat.

Iluminatul subacvatic se realizează cu ajutorul lămpilor speciale, care pot fi de mai multe feluri: proiectoare cu lămpi cu incandescenţă sau cu halogen (montate în pereţii piscinei) şi proiectoare cu LED-uri mono sau multicolore. Corpurile de iluminat se montează în pereţii piscinei, iar tipul lămpii se alege în funcţie de structura piscinei.

LED-urile sunt o alegere foarte bună datorită avantajelor sale: aspect estetic foarte plăcut, durată mare de viaţă, consum redus de energie, culori intense.

Citește si: Avantajele fatadelor din piatra naturala

Pentru utilizarea proiectoarelor cu halogen este nevoie de un transformator. De obicei, acesta de montează în incinta tehnică sau în apropierea piscinei.

În cazul proiectoarelor, este recomandat să se monteze un întrerupător, care să fie conectat la tranformatorul sistemului de iluminat. Întrerupătorul poate fi integrat în panoul care administrează sistemul de iluminat al grădinii sau chiar în sistemul “casei inteligente”, ce poate fi acţionat de la distanţă. Dacă nu se doreşte un întrerupător, proiectoarele pot fi acţionate prin intermediul unei telecomenzi.

Indiferent de sistemul de iluminat pe care îl alegi, o piscină iluminată va avea un puternic impact vizual noaptea. Iată câteva exemple:

Citește si: Cum protejam de inghet rampa garajului

Citește si: Ce este betonul ampretat şi unde poate fi utilizat

Pentru a vizualiza următoarele 10 imagini accesează galeria foto.

Citește si: Cărămida, un material ofertant pentru amenajarea curţii şi grădinii

Sursa foto: www.architectureartdesigns.com

Loading...

Comentarii

Newsletter