Usile de interior, adevarate piese de mobilier

14 decembrie 2009 , 713 afisari

Trebuie sa primeze esteticul, durabilitatea si, mai ales, calitatea in momentul in care alegeti usile pentru incaperile casei dumneavoastra.

Usa celulara MDF vopsit are rama din panel, iar interiorul este din hartie celulara. Fetele din materialul care i-a conferit si numele sunt vopsite in cateva straturi. Aceasta operatiune considerata dificila deoarece MDF-ul este un material cu o putere de absorbtie mare, face ca pretul unei astfel de usi sa fie mai ridicat ca cel al uneia furniruite. Aveti mare grija, insa, daca o loviti sau o zgariati, va fi foarte greu sa fie retusata. In rest, intretinerea este foarte usoara.

Usa celulara MDF furniruita este asemanatoare cu cea vopsita. Fetele sunt acoperite cu furnir din diferite esente. Este o usa durabila si usoara, care rezista mai bine la lovituri. Exista si usa cu folie PVC, fetele din MDF fiind acoperite cu autocolante. Aceasta poate fi se va parea atractiva datorita pretului foarte scazut, fiind considerata cea mai ieftina usa de interior. Din pacate, daca ati lovit-o, nu mai poate fi retusata.

La fel cum in cazul usilor de exterior cele din lemn masiv sunt considerate un simbol al elegantei, si in ceea ce priveste usile de interior putem spune acelasi lucru. Pretul este foarte ridicat din cauza procedeelor parcurse pana la obtinerea ei. Usa din tablii de lemn masiv sau panel este facuta din placi acoperite cu furnir. Modelul este rezistent si foarte usor de intretinut. Daca vorbim insa de costuri, nu va astepati sa fie prea mici.

Usa din lemn stratificat se dovedeste a fi o alta varianta. Este din panel, acoperita cu un strat de furnir. Aceasta poate fi utilizata si ca usa exterioara pentru ca este foarte rezistenta.

Usile clasice, de interior, pot fi inlocuite cu succes de usi culisante sau glisante. Astfel, ati scapat de balamelele care scartaie, deoarece acestea se culiseaza pe o sina. Acest tip de usi se monteaza cu sisteme speciale, pe oricare fata a peretelui sau in dreptul golului. Daca v-ati gandit ce castigati, va spunem ca in primul rand spatiu si in al doilea rand o incapere cu un aer mai modern si mai aerisit.

Comentarii

Newsletter