Tot ce trebuie sa stii despre pavaje

04 aprilie 2011 , 1961 afisari

Disponibil intr-o gama destul de variata de culori, forme si preturi, pavajul reprezinta de cele mai multe ori alegerea cea mai potrivita atunci cand vine vorba de gradinii sau aleile din curte.

Cu toate acestea, inainte de a trece la pavare va trebui sa incerci sa faci niste calcule destul de precise pentru ca numarul de dale sa iti ajunga pentru pavarea intregii suprafete in asa fel incat sa nu existe discrepante de culori sau forme.

Montarea pavajului poate fi facuta fara a apela la sprijinul unor specialisti sau la anumite masinarii speciale. De cele mai multe ori, pavarea propriei curti se va face manual, insa in cazul in care spatiul este mai larg puteti apela si la folosirea unui dispozitiv hidraulic de presare a dalelor in nisip.

Avantajele dalelor sunt destul de insemnate. De la montarea rapida si destul de usoara a acestora, diversitatea formelor si culorilor si pana la rezistenta la inghet si durabilitate in timp – toate se incadreaza perfect in schitele unui pavaj de calitate.

Cu toate acestea, noutatea vine din imbinarea gazonului in metoda de pavare. De regula, pentru pavaj se va folosi polietilena, pe care va fi aplicat mai apoi gazonul. Dezavantajul unei astfel de metode de pavare consta  in necesitatea unei ingrijiri mai atente si permanente in asa fel incat sa i se poata asigura umiditatea, dar si crearea de instalatii pentru drenajul si evacuarea apei. Nu putem nega faptul ca utilizand-o vei avea senzatia de natura in propria ta curte.

Loading...

Comentarii

Newsletter