Caramida aparenta vs. placi ceramice pentru fatade

04 septembrie 2015 , 2697 afisari

Caramizile decorative sunt usoare, au o grosime de aproximativ 1-2 cm si se aplica pe suprafata peretului cu ajutorul unor adezivi speciali.

Inainte de a trece la montarea lor se recomanda trasarea pe perete a unei retele de linii ce va stabili directiile orizontale si verticale ale placilor. Pe orizontala se pot pune fire cu rolul de a delimita spatiul de rostuire, acestea fiind acoperite cu ciment.

In afara caramizii aparente mai exista numeroase alte produse ceramice care pot fi folosite la placarea fatadei. Placile ceramice sunt rezistente si usor de folosit. In plus, pentru ca au o planeitate buna si sunt prezente intr-o gama larga de culori, pot fi o alegere buna. Depinde de gusturi!

Citeste si: Case moderne cu fatade din lemn

De exemplu, placile din piatra artificiala, realizate din beton, pot fi o alternativa mai ieftina a pietrei naturale. Se monteaza doar cu adezivi speciali, fara sa mai necesite sprijinirea prin alte metode, fiind mai usoare. Acestea au o porozitate destul de mica si le puteti gasi intr-o gama variata de culori, forme si dimensiuni.

Atentie! Este bine sa acordati o atentie sporita stratului-suport, care nu trebuie sa prezinte fisuri sau neregularitati, ce in timp pot crapa sau deteriora placile de caramida.

Citeste si: Lambriurile din PVC, o solutie pentru fatada casei

Loading...

Comentarii