Cărămida, un material ofertant pentru amenajarea curţii şi grădinii

24 iulie 2016 , 2687 afisari

Cărămida este un material de construcţie şi de finisaj cu o largă utilizare. În ciuda faptului că se află în concurenţă cu multe materiale moderne, se bucură încă de foarte mare apreciere.

Citește si: Etape și sfaturi importante pentru montarea pavajului

În prezent, acest material este folosit atât în interiorul casei, cât şi la exterior. Dacă privim cu atenţie casele celebre, vom remarca în câte moduri creative este utilizată cărămida: la finisarea pereţilor exteriori, pavaje, terase, fântâni arteziene, şemineuri de exterior, scări, alei.

În plus, cărămida s-a dovedit a fi un „ingredient” important în realizarea elementelor decorative pentru grădină sau a aranjamentelor pentru plante. De asemenea, cărămizile accentuează anumite zone ale grădinii sau conturează un anumit stil de amenajare. De exemplu, o casă tradiţională va fi frumos completată cu pavaje (la terasă sau curtea interioară) şi alei din cărămidă. Acestea pot fi largi, înguste, drepte, curbe sau sinuoase. Fără îndoială, aleile din cărămidă vor oferi oricărei grădini un aspect elegant şi îngrijit.

Citește si: Avantajele fatadelor din piatra naturala

Se pare că acest material este utilizat tot mai des la amenajarea spaţiilor outdoor, cum ar fi livingurile în aer liber deoarece creează o atmosferă homey. Multi peisagişti şi grădinari profesionişti folosesc cărămida pentru a crea trasee printre plante sau pentru a scoate în evidenţă anumite tufe cu flori.

Citește si: Cum protejam de inghet rampa garajului

Cărămida este un material ofertant din punct de vedere estetic, dar şi cu reale calităţi practice: rezistă mulţi ani fără să se spargă, iar atunci când o suprafaţă placată începe să se deterioreze, este uşor de reparat deoarece pot fi înlocuite doar bucăţile deteriorate.

Cărămizile pot fi achiziţionate în diverse culori şi mărimi. Alegerea lor se face în funcţie de culoarea finisajului pe care îl are casa sau schema de culori a grădinii.

În galeria foto îţi punem la dispoziţie o colecţie de imagini cu amenajări exterioare din cărămidă care îţi pot oferi idei despre cum le poţi utiliza în propria grădină. Succes!

Citește si: Ce este betonul ampretat şi unde poate fi utilizat

Sursa foto: www.architectureartdesigns.com

Loading...

Comentarii

Newsletter