5 tipuri de garduri

13 august 2012 , 4481 afisari

Gardul din fier forjat este prima noastra alegere. Gardurile din acest material sunt printre cele mai scumpe si extravagante, fiind bogate in ornamente, in functie de preferintele fiecaruia. Se potrivesc caselor clasice, victoriene, opulente, insa daca iti doresti intimitate, ar fi bine sa te orientezi spre un alt tip de gard. Pot avea orice inaltime, iar in dreptul portii, stalpii sunt masivi, din piatra naturala, pentru a continua ideea de bogatie.

Gardul din tarusi de lemn poate fi o alta optiune. La fel ca si cel din fier forjat, nu iti ofera prea multa intimitate. Mai mult, acest tip de gard este format din pari (par scurt, ascutit la un capat, care se infige in pamant si care serveste pentru a fixa sau a lega ceva de el sau pentru a stabili un hotar, o linie de demarcatie) destul de scurti, asadar va trebui sa ai mereu o gradina frumoasa si o curte ingrijita si organizata. Fiind vorba de lemn, gardul nu va fi la fel de costisitor si poate fi vopsit in orice culoare doresti. Din punct de vedere al design-ului, stilul country-chic sau rustic al casei tale va avea nevoie de un astfel de gard.

Gardurile din vinilin sau cupru sunt abordari moderne datorita materialelor din care sunt realizate. Daca va doriti intimitate si siguranta, aceste garduri sunt alegerea cea mai buna. De obicei se intalnesc in cazul gradinilor urbane si pot fi inalte si pana la 6 m.  

Gardurile ornamentale nu mai au nevoie de niciun descriere. Dupa cum sugereaza si numele lor, rolul acestora este pur decorativ, avand de cele mai multe ori un design inedit si fiind menite sa ingradeze o zona anume din gradina sau din curte.

La fel ca si primele doua tipuri, gardurile din mai multe bare de metal nu ofera intimitate, avand un spatiu liber intre fiecare bara, insa impiedica, de exemplu, trecerea animalelor de companie din curtea voastra in curtea vecinului sau tin copii la distanta de strada din fata casei. Sunt inalte, rezistente si moderne. 

Loading...

Comentarii

Newsletter