25 de balustrade moderne pentru terasă

03 iulie 2016 , 13071 afisari

Principalele roluri ale balustradei sunt de sprijin şi protecţie, urmat de cel decorativ. O balustradă bine aleasă va completa armonios designul exterior al unei case.

Citește si: Etape și sfaturi importante pentru montarea pavajului

Balustradele pot fi realizate din diverse materiale şi în diferite moduri, în funcţie de arhitectura casei şi caracteristicile terasei. Cele mai utilizate materiale la construirea balustradelor exterioare sunt lemnul masiv (tratat ca să reziste la intemperii), inoxul, sticla, fonta şi fierul forjat. Se practică şi asocierea a două materiale diferite, cum ar fi inox şi sticlă, atunci când se doreşte combinarea a două stiluri diferite, precum clasic şi modern.

Balustradele din sticlă oferă teraselor un aspect elegant şi măresc vizual spaţiul. Aastfel de balustrade se potrivesc perfect caselor moderne, minimaliste şi contemporane. În funcţie de designul casei, se poate alege din mai multe tipuri de sticlă: clară, mată, în diverse culori sau forme.

Citește si: Avantajele fatadelor din piatra naturala

Balustradele din lemn oferă teraselor un aspect primitor. Având în vedere că lemnul este un material natural ce emană căldură, balustradele din lemn sunt recomandate pentru locuinţele clasice, rustice şi tradiţionale, precum şi pentru casele de vacanţă sau cabanele de munte.

Citește si: Cum protejam de inghet rampa garajului

Balustradele din fier forjat sunt foarte elegante şi se pretează la multe tipuri de terase: clasice, moderne, romantice etc. Dacă terasa sau casa prezintă şi alte elemente din fier forjat, se pot crea corespondenţe foarte interesante.

Balustradele din aluminiu oferă locuinţelor un aspect modernşi plăcut. Aluminiul este un material practic, uşor de lucrat şi manevrat şi nu rugineşte. În plus, timpul de producţie este scurt şi reprezintă o variantă relativ ieftină. Dezavantajul aluminiului este dat de faptul că nu poate lua multe forme, ca în cazul oţelului sau fierului forjat.

Citește si: Ce este betonul ampretat şi unde poate fi utilizat

Combinaţiile de materiale (de pildă, inox şi lemn sau inox şi sticlă) reprezintă o alegere foarte bună atunci când vrei să combini mai multe stiluri, pentru a obţine un design eclectic.

Înălţimea balustradei se alege ţinând cont şi de înălţimea terasei. Astfel, pentru terasele aflate la înălţimi mai mari de 2 m, este recomandat ca înălţimea balustradei să fie de 1,1 m. Pentru a evita accidentările, este obligatoriu ca balustrada să fie fixată bine pe pardoseala terasei.

Citește si: Cărămida, un material ofertant pentru amenajarea curţii şi grădinii

Pentru următoarelele 20 de modele de balustrade accesează galeria foto.

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Citește si: Grătar portabil pentru balcon sau terasă
Loading...

Comentarii

Newsletter