Un mic robot de noptiera supravegheaza somnul copilului tau

04 aprilie 2017 , 879 afisari

In primele luni de viata, copilul tau are nevoie in permanenta de atentie si supraveghere, insa pana si proaspetii parinti au nevoie de somn si de linistea faptului ca cel mic este in siguranta atunci cand ei nu sunt in camera. Raybaby este unul dintre raspunsurile din partea tehnologiei care pot rezolva aceasta problema.

Citește si: Mascarea unitatii de aer conditionat, la interior si exterior

Raybaby este un mini-robotel de noptiera care iti poate supraveghea copulul atunci cand tu nu esti in aceeasi camera cu el. In esenta, el este un aparat pentru monitorizarea celor mici, dotata cu o camera video care poate filma si in conditii de iluminare scazuta si care poate sa transmita imagini cu bebelusul prin conectarea la telefonul mobil, prin WiFi sau Bluetooth.

Senzori de monitorizare a somnului, respiratiei si temperaturii

Insa daca ar fi vorba doar despre camera video, robotelul n-ar fi cu mult mai interesant decat alte aparate pentru monitorizarea copiiilor de pe piata. Nici boxele integrate sau capacitatea de a monitoriza sunetul nu il fac chiar deosebit. In schimb, Raybaby are in componenta sa o multime de senzori ultra performanti care duc supravegherea la un cu totul alt nivel.

Citește si: Care sunt costurile ascunse ale panourilor fotovoltaice?

La fel ca bratarile de monitorizare a somnului pentru adulti, Raybaby poate determina tiparul de somn si respiratie al copilului. Ce este deosebit este ca poate sa faca acest lucru de la distanta, fara a atinge pielea bebelusului. Prin notificarea timpurie a parintilor sau ingrijitorilor atunci cand tiparul este diferit fata de cel normal, se pot evita o multime de accidente, cum ar fi sufocarea accidentala sau, pur si simplu, cei responsabli vor sti cand piticul este stresat.

Bronsita sau astm, Raybaby iti poate spune din timp

Senzorul tip radar, cu actiune lunga, masoara variatiile de miscare a corpului si frecventa respiratiei de la o distanta suficient de mare. De asemenea, un alt senzor performant poate sa detecteze variatiile de temperatura, determinand daca cel mic are febra. Mai mult, capacitatea de monitorizare a respiratiei il poate face pe Raybaby sa-si dea seama in timp util daca cel mic a dezvoltat bronsita sau astm.

Citește si: Tehnologie pentru acasa: 5 idei simple

Din punct de vedere al design-ului, aspectul lui Raybaby este inspirat de jucariile din lemn. Chiar baza pe care sta este din lemn atent finisat, iar forma lui simpla, rotunjita il face placut la vedere. Robotelul arata ca un mic omulet, putand sa-si „aplece” capul pentru a suprinde mai bine imaginile. De asemenea, aparatul se poate monta si pe perete, pentru un unghi mai buni de vedere. Pretul de vanzare este unul accesibil, fiind lansat pe piata americana la circa 130 de dolari, un pret destul de mic pentru linistea de a-ti sti copilul in siguranta.

Sursa foto: www.design-milk.com

Loading...

Comentarii

Newsletter