Un fier de calcat bun asigura o calcare optima a hainelor

18 noiembrie 2014 , 1873 afisari

Designul tot mai atragator, functiile complexe si pretul variabil fac dificila alegerea fierului de calcat potrivit. Pentru a te elucida in aceasta privinta, afla care sunt calitatile pe care ar trebui sa le aiba un fier de calcat.

Principalele elemente care trebuie luate in considerare sunt: talpa metalica, termostatul cu buton de reglare a temperaturii, rezervorul de apa, vaporizatorul si lampa de control. Termostatul mentine temperatura dorita/optima fiecarui tip de material in parte, iar lampa de control sta aprinsa in momentele in care aparatul se incalzeste.

Puterea electrica

Este exprimata in W (wati). Valorile oscileaza intre 1.000 si 2.400 W. Eficienta si capacitatea de uscare a fierului de calcat este influentata in mod direct de puterea electrica. Pentru eficienta, sunt recomandate fiarele care au cel putin 1.600 W.

Talpa 

Poate fi realizata din otel inoxidabil, aluminiu, otel cromat special, teflon. Specialistii le recomanda pe cele din otel inoxidabil. Modelele a caror talpa este marcata cu gaurele asigura o calcare uniforma a hainelor.

Capacitate

Aparatele sunt dotate cu vaporizator si dispozitiv de pulverizare a apei, necesare mai ales in cazul hainelor foarte sifonate. Capacitatea rezervorului variaza intre 0.14 si 0.45 l. Un rezervor mai mare prezinta avantajul  ca se umple mai rar si nu trebuie sa astepti regenerarea jetului de abur. Un fier de calcat cu rezervor de apa detasabil permite ca alimentarea cu apa sa se faca mai usor. Cu cat este mai mare puterea (W), cu atat caldura generata este mai puternica.

Aburii

Cele mai multe fiare de calcat sunt echipate cu un dispozitiv turbo care produce instantaneu un jet gros de aburi sau cu un sistem care permite producerea aburilor si in pozitie verticala.

Atentie!

- Pentru fierul de calcat se foloseste apa distilata sau demineralizata (fara calcar).

- Alimentarea fierului cu apa se face doar atunci cand este scos din priza.

- Nerespectarea temperaturii pentru fiecare tip de material duce la deteriorarea acestuia.

- Daca se lipeste material pe talpa fierului de calcat, procedezi astfel: renunti sa calci in continuare si cureti suprafata cu un smirghel fin sau cu o carpa imbibata in acetona. Pentru ca talpa sa devina din nou lucioasa, o freci pe o tesatura din finet, apoi pe o carpa moale.

Loading...

Comentarii

Newsletter