Friteuza - utilitate, tipuri, caracteristici si alte sfaturi

14 februarie 2018 , 314 afisari

Cu totii suntem fani cartofi prajiti, chiar daca nu este chiar una dintre cele mai sanatoase mancaruri. Acest lucru se datoreaza gustului pe care il au, dar si pentru ca sunt crocanti si pot fi combinati cu alte alimente delicioase. Tu stii insa care este cel mai bun mod de preparare a cartofilor prajiti? In cazul in care nu ai mancat niciodata cartofi prajiti preparati la o friteuza electrica cu ulei atunci cu siguranta nu stii ce pierzi. Putem spune fara doar si poate ca este una dintre cele mai bune metode de preparare a acestui fel de mancare.

In ultimii ani friteuzele au devenit din ce in ce mai cautate si la noi in Romania, mai ales ca datorita modului simplu de functionare preturile sunt unele mai mult decat accesibile. In plus, noile tehnologii ne ajuta sa mancam ceva mai sanatos decat inainte, iar pe langa cartofi prajiti aceste aparate pot fi folosite pentru prepararea si a altor tipuri de mancare. Intrebarea care se pune acum este urmatoarea: tu stii cum sa alegi o friteuza de calitate, care sa te ajute in bucatarie si sa se plieze perfect pe nevoile tale? Nu? Atunci afla ca te vom invata noi acest lucru in randurile urmatoare.

Incepem prin a-ti spune ca ai de ales dintre mai multe tipuri de friteuze, iar fiecare functioneaza putin diferit si aduc o serie de avantaje. Aici putem include:

- Friteuzele clasice (Deep Frier), adica cele care se folosesc de un cos metalic in care punem alimentele, care mai apoi este coborat in baia de ulei incins, iar dupa ce acestea au fost fripte potrivit vor fi scoase. Preturile sunt foarte mici in cazul acestui tip de model, insa trebuie tinut cont de faptul ca se curata mai greu, iar operatiunea trebuie sa fie facuta in mod regulat, astfel incat sa nu inceapa sa se faca simtit mirosul de ranced al uleiului. In cazul in care vrei sa nu mai iti bati foarte mult capul cu spalatul, atunci poti opta pentru un model semiprofesional, care sunt construite din otel inoxidabil usor de curatat.

- Friteuzele cu cos rotativ sunt cele care ne ajuta sa facem economii semnificative atunci cand vine vorba de cantitatea de ulei pe care o folosim. Acest lucru nu inseamna doar un cost total mai mic, ci si mancaruri mai sanatoase.

- Friteuzele cu paleta rotativa de asemenea sunt excelente daca vrem sa gatim sanatos si sa facem economii la ulei. Cantitatea de ulei necesara este mult mai mica decat in cazul modelului despre care am discutat anterior.

- Friteuzele cu aer cald reprezinta alegerea ideala pentru persoanele care tin foarte mult la sanatatea lor, iar asta pentru ca ele ne ajuta sa gatim cu ajutorul unui flux de aer fierbinte, fara a fi necesar nici macar un strop de ulei. Exista desigur si cateva dezavantaje aici, iar ele sunt reprezentate de faptul ca aceste modele au preturi destul de ridicate, iar noi nu ne putem bucura de acea crusta crocanta care ne face sa fim dependenti de mancarea prajita.

Loading...

Comentarii

Newsletter