Cum sa alegi cele mai bune aparate electrocasnice mici

21 aprilie 2016 , 1292 afisari

Electrocasnicele mici sunt o necesitate in orice bucatarie, iar achizitionarea lor se face in functie de multi factori, cum ar fi functiile, accesoriile suplimentare, designul, nevoile si bugetul familiei.

Citește si: (P) Alege stilul de viaţă sănătos cu Thermomix®

Tipuri de aparate electrocasnice mici

Aparatele electrocasnice mici se diferentiaza in primul rand in functie de tipul si destinatia acestora. Un blender de masa este cel mai potrivit pentru prepararea cocktailurilor si shakeurilor (inclusiv cu spargerea cuburilor de gheata), pentru pasarea fructelor/legumelor moi, in timp ce un blender de mana este ideal pentru prepararea supelor crema, a maionezelor, a salatei de vinete si a piureului.  

Puterea motorului

Citește si: Shopping de Black Friday: cafetiere la cele mai mici preţuri

In cazul blenderelor, cuptoarelor cu microunde, storcatoarelor de fructe si robotilor de bucatarie, un criteriu important il constituie puterea nominala a motorului, intrucat o putere mai ridicata a acestuia indica faptul ca poate prelucra cantitati mai mari de alimente fara riscul de suprasolicitare sau blocare a motorului. Oricare ar fi aparatul, designul este, de asemenea, important. Accesorii disponibile

Versatilitatea acestor aparate creste odata cu numarul de accesorii disponibile, ca de exemplu minitocator universal pentru maruntirea diverselor alimente (verdeata, legume, carne) sau tel pentru batut, in cazul blenderelor. La storcatoarele de fructe si legume sunt importante treptele speciale pentru fructe/legume mai moi sau mai tari, marimea gurii de alimentare, astfel incat sa poata fi introduse si alimente de dimensiuni mai mari (mere intregi), existenta separatorului de spuma precum si a recipientului de colectare pulpa reziduala pentru a permite prelucrarea unei cantitati mari de fructe si legume. 

Citește si: Black Friday cu preţuri mici: 10 prăjitoare de pâine ieftine

Elemente de siguranta

La prajitoarele de paine trebuie acordata atentie elementelor de siguranta, cum ar fi, de exemplu, oprirea automata la blocarea feliei sau rasturnarea aparatului. Prezenta unui sertar de firimituri detasabil usureaza curatarea aparatului, iar controlul electronic al gradului de prajire poate reprezenta un criteriu important.

La cafetiere, selectorul de aroma sau plita pentru mentinerea calda a cafelei sunt criterii importante in alegerea produsului.

Citește si: Eficienţă energetică cu sistemele de climatizare Avi Compact

Sursa foto: www.pinterest.com

 

Loading...

Comentarii