Alegerea hotei in 7 pasi simpli

11 martie 2015 , 2601 afisari

Achizitionarea unei hote este strans legata de o serie de aspecte, precum: marime, capacitate de ventilare, trepte de reglare, nivel de zgomot, control (mecanic sau automat), culoare, design, garantie si pret.

1. Dimensiuni

De regula, o hota trebuie sa aiba aceleasi dimensiuni cu cele ale aragazului, dar poate fi si cu 5-7 cm mai lata, pentru o absorbtie mai buna.

2. Capacitate de ventilare si trepte de reglare

In cazul in care gatesti intens, hota trebuie sa aiba o capacitate de cel putin 600 mc/h; daca gatesti ocazional, este suficienta o capacitate de ventilare de 125 mc/h. De asemenea, pentru o folosire intensa, se recomanda sa existe trei trepte de reglare a vitezei de absorbtie.

3. Mod de instalare si functionare

In functie de modul de instalare, exista hote de perete, de tip insula, de colt, superpozabile sau incorporabile. Din punctul de vedere al modului de functionare, ai de ales intre modele cu aerisire la exterior si modele cu filtre de carbon, care inlocuiesc burlanul (tubul prin care sunt eliminate aburul si mirosul).

4. Filtre speciale

Hotele performante sunt dotate cu filtre speciale pentru miros si grasime, ce retin pana la 96% din mirosuri si absorb pana la 91% din grasimi.

5. Consum de energie

Modelele actuale dispun de detector automatizat pentru miros si vapori, ce monitorizeaza constant nivelul acestora in timp ce gatesti. Astfel, hota este pornita si oprita in mod automat, optimizandu-se consumul de energie electrica.

6. Nivel de zgomot

Noile modele sunt echipate cu motor silentios, fara perii, care permite reducerea consumului de energie cu pana la 63% fata de hotele standard. In ceeea ce priveste nivelul de zgomot, se recomanda sa nu depaseasca 55 dB (A).

7. Design

Aceste aparate se pot clasifica in functie de stil (clasice, moderne, rustice etc.), dar se pot distinge si prin design. Hotele decorative prezinta o masca cu structura din otel inoxidabil, acoperita cu un panou de sticla gravata decorativ.

 

Loading...

Comentarii

Newsletter