Tencuieli decorative pentru interior

10 martie 2010 , 2724 afisari

Stilul clasic. Specialistii sugereaza vopsirea peretilor in albastru celest (living, dining room), la care se pot adauga accesorii in aeeasi culoare. Albastrul este o culoare potrivita mai ales pentru zugravirea dormitoarelor. Un efect remarcabil se poate obtine prin urmatorul procedeu: se aplica mai intai o tencuiala-grund, apoi o tencuiala colorata speciala pentru  efect marmorat si stralucire.

Stilul traditional. Exista suficiente persoane atrase de farmecul stilului traditional care doresc sa il adopte in amenajarea locuintei. Mobilierul specific acestui stil este realizat din lemn masiv, printr-o imbinare de linii drepte cu linii curbe, uneori insotite de detalii sculptate. Acest lucru face ca pentru zugravirea peretilor sa fie potrivite culorile neutre, in prim plan ramanand mobilierul si accesoriile.

Stilul romantic. Se poate folosi tencuiala decorativa in diverse nuante de rosu pentru living si dining room, si nuante mai palide ale aceleiasi culori pentru dormitor, cu scopul de a elimina impresia de agresiv pe care rosul intens il creeaza.

Stilul rustic. In prim plan se afla albul si culorile naturale ale lemnului. Se pot face imbinari de alb-verde, alb-crem. Piesele de mobilier de culoare deschisa se profileaza pe un perete de o nuanta mai inchisa si invers. Tesaturile sunt moi si realizate din materiale naturale. Pentru mansarde, care in general detin dimensiuni mici, se recomanda culoarea alb.

Stilul modern. Tipic stilului modern este zugravirea unui perete cu o culoare anume, restul peretilor ramanand albi. O alta varianta o reprezinta zugravirea peretilor in aceesi culoare, dar cu nuante diferite pentru fiecare perete. In acest scop se poate alege tencuiala decorativa structurata deoarece este mai fina decat alte tipuri de tencuieli.

In ceea ce priveste combinarile de culori, cea mai frecvent intalnita este perechea maro-bleu.

Stilul minimalist. Principala caracteristica o constituie dimensinile joase si liniile drepte. Sunt prezente doar elementele de decor strict necesare, ceea ce ofera ambiantei un aspect aerisit. Culorile de ansamblu sunt neutre, iar pentru detalii se folosec culori primare.

Comentarii

Newsletter