Sobele cu serpentina

31 octombrie 2011 , 23992 afisari

In interiorul sobelor cu serpentina va trebui montat un vas de expansiune pentru ca apa sa poata circula astfel dinspre soba spre calorifere, facand astfel circuitul inchis.

Constructia unor astfel de sisteme de incalzire presupune adaptarea sobei clasice de teracota la nevoile intregii locuinte. De aceea, in interiorul sobei se va monta o serpentina fabricata din teava rezistenta la temperaturi inalte. In functie de spatiul pe care vi-l doriti sa il incalziti puteti adapta la soba una sau mai multe astfel de serpentine.

In acest mod, caldura degajata de soba va fi inmagazinata in interiorul serpentinelor, contribuind astfel la incalzirea apei necesara circuitului intern al radiatoarelor de caldura.

In cazul in care iti doresti sa incalzesti un spatiu mai mare este indicat sa construiesti o soba de teracota sau caramida putin mai solida si mai voluminoasa.

Sistemul sobelor cu serpentina a devenit destul de cautat in ultima perioada la noi in tara, ideea fiind importata din sobele clasice italiene, denumite „termocucina”.

Costurile ridicate ale montarii unei centrale pe lemne i-au facut pe multi sa apeleze la astfel de sisteme de incalzire a locuintei, tinand cont de proprietatile unei astfel de sobe de a mentine temperatura chiar si atunci cand focul este stins. Astfel, prin incalzirea unei singure sobe, serpentinele montate vor reusi sa transfere caldura in intreaga casa. Un alt avantaj al sobelor cu serpentina consta in faptul ca acestea reusesc sa aduca constant apa calda la robinetul din bucatarie sau baie, asemenea unui boiler electric, insa cu costuri foarte reduse.

Loading...

Comentarii

Newsletter