Skysphere, caverna tehnologizată a bărbatului modern

11 decembrie 2016 , 1194 afisari

Cum și-ar dori un bărbat pasioant de tehnologie să arate casa lui dacă ar locui singur? Jono Williams, un inginer din Noua Zeelandă, are răspunsul.

Citește si: Tipuri de case si materiale folosite la construirea lor

El a construit o casă atipica, pentru care a lucrat 3 ani. Casa din copac futuristă arată ea însăși ca un copac și este bazată pe energie regenerabilă.

Situată în Linton, locuinta numita Skysphere se sprijină pe un turn de 10 metri înălțime, iar accesul în interior se face prin scanarea amprentelor. Proprietarul beneficiaza de conexiune la internet de mare vitează, iar seara fereastra circulară de 2 metri înălțime care permite vedere la 360 de grade este luminată de neoane ale caror culori pot fi alternate în funcție de starea de spirit a celor din încăpere. Interesant este ca iluminarea poate fi schimbata prin comenzi vocale, asadar daca vrei lumina rosie in loc de albastra este suficient sa vorbsti cu casa pentru a obtine ce doresti.

Citește si: Caldura intr-o casa vitrata

Jono Williams spune că locuința sa, ale cărei facilitati pot fi controlate printr-o aplicație de pe smartphone, a fost construită în 3000 de ore, în urma unei investiții de 50.000 de dolari. O scară amplasată la baza columnei care sustine structura conduce către intrarea în locuință. Spațiul cu o singura cameră gigantica este lipsit de baie și de bucătărie, însă de sus poate fi admirat un peisaj superb.

Deși inițial și-a propus să construiască o casă în copac tipică, Jono Williams a regândit acest concept pentru a-și face căminul mai rezistent în fața provocarilor mediului.

Citește si: Domurile geodezice sau casele sustenabile ale viitorului

Casa funcționează cu panouri solare integrate în barele curbate care protejează spațiul locuibil cu circumferința de 14 metri. Interiorul include mobilă modernă personalizată, cum ar fi un pat curbat și o canapea în care este integrată o ladă frigorifică pentru bere. Când stocul este aproape consumat, o alarmă vocală îl anunță pe Jono că trebuie să cumpere bere.

Skysphere a fost atent proiectată și testată prin simulari pentru cutremure și vânt puternic, iar proprietarul o poate muta în diferite zone, datorită structurii flexibile.

Pentru mai multe imagini cu exteriorul și interiorul acestei case accesează galeria foto.

Citește si: BCA CELCO. Caldura, confortul si siguranta familiei tale la costuri minime

Sursa foto: www.stuff.co.nz

Loading...

Comentarii

Newsletter