Instalatia de canalizare

26 august 2009 , 9523 afisari

Ori de cate ori construiti o casa, veti executa si o instalatie de canalizare, deci e bine sa stiti macar cateva lucruri generale.

Intai, faptul ca ea are doua componente, anume instalatia interioara de canalizare (apa reziduala provenita de la consumatorii din interiorul casei), care se continua cu instalatia exterioara de canalizare (ce colecteaza, pe langa apa menajera, si apa pluviala). In privinta functionarii, ar fi bine sa cunoasteti faptul ca majoritatea instalatiilor de canalizare lucreaza gravitational. Doar acolo unde panta terenului nu permite aceasta abordare, sunt introduse in traseu si statii de pompare.

Nu strica sa stiti si faptul ca majoritatea conductelor de canalizare menajera sunt din PVC-U, legate intre ele cu racorduri din PVC-G.

Acum, cateva cuvinte si despre prevederile legale. In primul rand, trebuie sa stiti ca legarea instalatiei casnice menajere la instalatia edilitara se poate face doar dupa obtinerea avizului de la Regia Locala ce are in subordine acest serviciu.  In al doilea rand, sunteti obligati sa verificati nivelul apei din camin si sa informati Regia locala, cand acesta a depasit cu mult nivelul maxim admis.

Comentarii

Newsletter