Incalzirea electrica in pardoseala

16 august 2010 , 989 afisari

Daca cladirea ce urmeaza sa fie incalzita electric este in curs de constructie, cea mai buna solutie este incalzirea in sapa de beton. Cablul incalzitor radiant se aseaza pe o plasa de armare metalica, de 4 mm grosime, la randul ei asezata pe un suport izolant (cel mai bun este polistirenul extrudat de 2-4 cm grosime).

Cand astfel se asigura doar o incalzire complementara,  de obicei se ia in calcul o putere  60W/mp. Daca incalzirea urmeaza sa fie facuta exclusiv prin cabluri electrice, puterea este undeva la 120W/mp.

Foarte bine ar fi sa puteti opta pentru incalzirea cu acumulare in sapa. O sapa groasa de 7-12 are o mare inertie termica. Puteti profita de aceasta calitate, programand instalatia radianta sa incalzeasca sapa in timpul noptii, cand energia electrica are costul redus la jumatate. Caldura acumulata in sapa va fi disipata treptat in incapere, in timpul zilei, si astfel cheltuielile se vor reduce la jumatate! Apropo, asta nu inseamna ca podeaua va frige atat de tare noaptea, incat nu veti putea calca pe ea; instalatia de cabluri radiante are un termostat care controleaza foarte precis temperatura maxima la care ajunge sapa, si aceasta este intotdeauna confortabila.

Ce contine un sistem de incalzire electrica prin pardoseala? In primul rand, cablul (sau, dupa caz, covorasul incalzitor), termostatul digital programabil (cu doi senzori, pentru pardoseala si ambient), cablul de alimentare si o siguranta automata, de obicei N+F16A, montata in tabloul electric. Nimic complicat, nimic iesit din comun!

Loading...

Comentarii

Newsletter