Cum arată cea mai înaltă clădire rezidențială modulară din lume

21 noiembrie 2016 , 544 afisari

Tot mai mulți arhitecți consideră că viitorul arhitecturii va fi dictat de designul modular. În cazul unei clădiri modulare, aproape toată construcția se desfășoară offsite.

Citește si: Tipuri de case si materiale folosite la construirea lor

Ulterior, componentele construite (camerele, holurile, terasele) sunt preasamblate și montate la locul construcției, pentru a eficientiza finalizarea proiectului. 

Alt avantaj al designului modular este că îi ajută pe dezvoltatori să economisească bani, având în vedere că de obicei anagajații din fabrici au salarii mai mici decât muncitorii plătiți să finalizeze o construcție la fața locului. 

461 Dean, o clădire rezidențială din cartierul american Brooklyn care a fost inaugurată recent, a devenit cea mai înaltă clădire modulară de acest tip din lume. Shop Architects este firma de arhitectură care s-a ocupat de proiectul cu 32 de etaje, care include 130 de garsoniere, 180 de  apartamente cu 2 camere și 20 de apartamente cu 3 camere care pot fi închiriate. În vara acestui an, 84.000 de persoane s-au înscris într-o loterie organizată cu scopul ocupării locuințelor cu prețurile cele mai accesibile. 

Citește si: Caldura intr-o casa vitrata

Datorită designului modular al turnului consumul energiei electrice a fost redus cu 67%, iar deșeurile rezultate în urma construirii au fost la rândul lor reduse cu 70-90%. Construcțiile offsite au impact cu mult mai scăzut asupra mediului înconjurător și oferă soluții creative pentru a îndeplini nevoile din diferite spații urbane. 

Camerele prefabricate ale apartamentelor din această clădire se completează precum piesele unui puzzle, datorită modulelor care au fost plasate cu ajutorul macaralelor. 

Citește si: Cum mentii caldura intr-o casa vitrata

 Dezvoltatorul proiectului, compania Forest City Ratner Companies, a construit 90% din clădire în fabrica proprie din Brooklyn Navy Yard, ceea ce l-a ajutat să aibă cheltuieli cu 20% mai mci decât dacă ar fi construit-o la fața locului. 

461 Dean va fi finalizat la sfarsittul acestui an, iar primii locatari se vor putea muta acolo din luna decembrie. Prețurile pentru închirierea garsonierelor pornesc de la 2.450 $ pe lună, pentru un apartament cu 2 camere de la 3.125 $ pe lună, iar pentru unul cu 3 camere de la 4.750 $ pe lună.

Citește si: Cum realizam sistemul electric si iluminatul in bucatarie

Turnul este situat pe Dean Street, Flatbush Avenue, în spatele clădirii Barclays Center, și oferă acces către 11 linii de metrou și Long Island Railroad. 461 Dean este dotat cu sky lounge, terasă pe acoperiș, centru de fitness, sală pentru petreceri, sală pentru jocuri cu mese de biliard și ping pong, spațiu de joacă pentru copii și multe alte facilități.

Sursa foto:

http://inhabitat.com/

Citește si: Casele din lemn: argumente pro şi contra

http://www.businessinsider.com/

Loading...

Comentarii

Newsletter