Cum alegi chitul si adezivii pentru placile ceramice?

09 martie 2010 , 907 afisari

Majoritatea oamenilor stiu ca placile ceramice se lipesc clasic, cu adezivi cimentosi. Tehnologia moderna disponibila in zilele noastre recomanda adezivul pe baza de poliuretan.

Poliuretanul este mai bun datorita consistentei lui fluide si pentru faptul ca va fereste de infiltratiile apei, lipind in acelasi timp placile ceramice, atat de interior cat si de exterior. In acest mod scutiti timp si bani, cumparand un singur material, care vine deja pregatit pentru aplicare si care poate fi folosit pentru incalzirea prin pardoseala.

In interior, adezivii nu sunt supusi schimbarilor bruste de temperatura sau umiditatii excesive. Pentru aplicatii la exterior, se recomanda alegerea unui adeziv elastic, care sa poata face fata schimbarilor de temperatura si care sa fie capabil sa preia din miscarile stratului suport, acesta fiind supus contractiilor si dilatarilor.

In afara de rolul estetic, chitul de rosturi trebuie sa formeze un strat continuu impermeabil. Pe piata exista in general chituri cimentoase, care nu asigura impermeabilitatea de care ai nevoie. Pentru a imbunatati performantele acestuia (impermeabilitate si elasticitate) se recomanda adaugarea unui aditiv. Daca se doreste obtinerea unor performante superioare, sigilarea rostului se va face cu un sigilant poliuretanic.

Loading...

Comentarii

Newsletter