Construirea unui semineu

08 decembrie 2009 , 16853 afisari

Alegerea se face in functie de spatiul care trebuie incalzit. De pilda, un focar cu puterea nominala de 14 Kw poate incalzi cateva camere de dimensiuni medii, cu un consum orar de aproximativ 5.3 kg, la un randament de 74%.

Incarcarea maxima este de 10 kg, deci poate functiona aproximativ doua ore, cu o singura alimentare. Pretul orientativ al unui astfel de focar este de 2500 lei.

Al doilea pas este constructia suportului.

Focarul luat ca exemplu are greutatea de 109 kg, deci suportul va trebui sa reziste la ea. Materialul folosit este, de cele mai mullet ori, caramida, ulterior placata cu diverse materiale (piatra, in primul rand), in functie de preferintele Dvs.

Al treilea pas este construirea partii superioare a semineului, in interiorul careia se afla cosul de evacuare a gazelor.

Cel mai folosit material, in acest scop, este gipsul-cartonul de culoare roz (rezistent la calduri intense). La randul sau, acest `horn` poate fi zugravit sau placat (eventual, cu materiale folosite si la suportul focarului).

Manopera, impreuna cu mortarul, gips-cartonul, caramizile si ce mai trebuie dau un pret situat in jurul valorii de 1000 E.

Comentarii

Newsletter