Confort la superlativ într-o căsuţă de 22 de mp

15 august 2016 , 1861 afisari

Cine a spus că lucrurile bune vin în pachete mici parcă s-a referit exact la această căsuţă care măsoară doar 22,85 de mp.

Citește si: Tipuri de case si materiale folosite la construirea lor

New Frontier Tiny Homes a construit această casă pentru o oferi o experienţă unică de viaţă într-un spaţiu restrâns. Inedita căsuţă oferă un confort dacă nu mai mare cel puţin egal cu cel al unei locuinţe cu dimensiuni obişnuite.

Casa are o terasă pliabilă, podele din lemn masiv, ferestre mari din sticlă şi baie cu cadă cu jacuzzi. Bucătăria este dotată cu toate electrocasnicele necesare. Deşi nu deţine nici 23 de mp, creatorii ei au găsit o mulţime de soluţii pentru a economisi spaţiul.

Citește si: Caldura intr-o casa vitrata

Dormitorul este amenajat deasupra băii/spălătoriei şi este accesibil cu o scară care culisează. O masă de dining generoasă cu o capacitate de 8 persoane şi bănci de şedere pot fi extrase de sub pardoseala bucătăriei, putând fi strânse imediat la loc, atunci când e nevoie de libertate de mişcare.

Citește si: Cum mentii caldura intr-o casa vitrata

Preţul acestui model de casă este foarte mare, de aproximativ 95.000 de dolari, însă New Frontier Tiny Homes CEO şi fondatorul David Latimer justifică această diferenţă mare de preţ prin calitatea înaltă a materialelor folosite, a designului, mobilierului multifuncţional şi strategiilor de optimizare inteligentă a spaţiului. Desigur, proiectul poate fi adaptat în funcţie de dorinţele clienţilor la preţuri mult mai mici. De regulă, căsuţele de acest tip sunt ieftine şi necesită costuri de întreţinere minime.

E adevărat, o casă minusculă nu e pentru oricine. Dezvoltatorii proiectului însă au vrut să ofere soluţii economice pe termen lung, care să-i scutească pe proprietari de povara creditelor şi a costurilor mari de mentenanţă. În plus, acest tip de locuinţe încurajează viaţa în armonie cu natura şi cu respect pentru mediul înconjurător.

Citește si: Cum realizam sistemul electric si iluminatul in bucatarie

Pentru mai multe imagini accesează galeria foto.

Sursa foto: www.huffingtonpost.com

Loading...

Comentarii