Casa traditionala cu extensie moderna

15 martie 2016 , 1701 afisari

Beckett House este o resedinta privata situata in Crawley, Winchester, Hampshire, Anglia, care a fost proiectata si reamenajata de Adam Knibb Architects, in 2015.

Citește si: Tipuri de case si materiale folosite la construirea lor

Avand un real succes cu un alt proiect numit “Pool House Bluebell”, firma de arhitectura a fost contactata pentru a le oferi proprietarilor idei si solutii care sa permita renovarea si extinderea casei.

Desi s-au lovit de unele constrangeri legate de planificarea spatiului, arhitectii au dat dovada de o viziune creativa si inventiva de reconfigurare a locuintei. Mai exact, au propus o extensie la parter si etaj pentru a obtine mai mult spatiu de locuit.

Citește si: Caldura intr-o casa vitrata

Ideea a fost ca aceasta casa traditionala care a apartinut unor lucratori agricoli sa fie transformata intr-o locuinta moderna adaptata un stil de viata contemporan. De exemplu, extensia de la parter ofera o vedere mai ampla catre gradina. Acest lucru a fost posibil prin crearea unor pereti/usi in sticla cu rama subtire. Prin extensia de la etaj s-au adaugat noi incaperi. Si aceste spatii ofera vederi ample catre padure si camp.

Citește si: Cum mentii caldura intr-o casa vitrata

Pentru a nu face o discordanta uriasa intre vechi si nou, designul extensiei este modern, dar discret, transformari masive facandu-se in partea din spate a casei.

Pentru o vizualizare mai clara, urmariti schitele din galeria foto.

 

Citește si: Cum realizam sistemul electric si iluminatul in bucatarie

Comentarii

Newsletter