Casa modulară – când simplitatea întâlneşte inovaţia

29 august 2016 , 3513 afisari

Occidentalii sunt orientaţi către locuinţe moderne, simple, ecologice, eficiente energetic şi care se realizează în timp scurt. Aşa se explică de ce la ei sunt atât de populare casele modulare. În ultimii ani, construcţiile de acest tip au început să prezinte interes şi în ţara noastră.

Citește si: Tipuri de case si materiale folosite la construirea lor

Casa modulară este o construcţie realizată prin asamblarea mai multor componente prefabricate.  O casă modulară este deopotrivă modernă, simplă, uşor de realizat în timp scurt.

Cum se construieşte o casă modulară

Citește si: Caldura intr-o casa vitrata

Modulele construite în fabrică sunt îmbinate cu ajutorul unor macarale pentru a forma o casă unitară şi compactă. Deoarece componentele casei vin gata făcute din fabrică, timpul de execuţie este scurt. Prefabricarea modulelor poate dura între 1 şi 3 luni, iar asamblarea este estimată între câteva ore şi câteva zile.

Caracteristicile caselor modulare

Citește si: Cum mentii caldura intr-o casa vitrata

Locuinţele de acest tip prezintă un grad mare de versatilitate deoarece componentele sale pot fi configurate în diverse moduri (pe lateral, una peste alta etc.). Apoi, casele modulare sunt eficiente din punct de vedere energetic şi customizabile.

Avantajele caselor modulare

Citește si: Cum realizam sistemul electric si iluminatul in bucatarie

Având în vedere timpul foarte scurt pe care îl presupune o asemenea construcţie, principalul avantaj este dat de costurile scăzute. Mai exact, componentele casei sunt realizate în interiorul fabricii, aşadar sunt eliminate condiţionările legate de vreme. Apoi, producătorul cunoaşte cantitatea necesară de materiale, aşadar se reduce risipa şi se eficientizează timpul şi munca.

Modul de fabricare pe segmente îi permite cumpărătorului să aleagă o variantă care să se potrivească mai bine cu nevoile sale, atât din punct de vedere al configurării spaţiului, cât şi din considerente financiare. De asemenea, casa poate fi extinsă prin adăugarea unor segmente noi la planul original.

Un alt avantaj este dat de controlul calităţii. Construirea şi asamblarea tuturor componentelor implică anumite standarde de calitate, dar şi o supraveghere constantă din partea specialiştilor în domeniu.

Citește si: Cum protejam conductele ingropate

La capitolul design, casele modulare permit şi abordări arhitecturale nonconformiste, futuriste, minimaliste etc.

Acest tip de construcţie se pretează atât la o locuinţă permanentă, cât şi pentru o casă de vacanţă la munte sau la mare.

Citește si: Cat de avantajoasa este soba din teracota

Specialiştii în construcţii afirmă că, din punct de vedere calitativ, casa modulară se poate alinia standardelor de calitate ale caselor obişnuite, şi oferă aproximativ aceeaşi siguranţă şi durabilitate ca o casă tradiţională.

Sursa foto:

www.pinterest.com

Citește si: Cum se face termoizolarea planşeului pe la interior cu vată minerală

www.decoist.com

Loading...

Comentarii

Newsletter