Acoperisul cu sarpanta

16 decembrie 2009 , 1646 afisari

Se va lua in calcul greutatea invelitorii. Daca este vorba de o invelitoare de ceramica aceasta va avea in mod cert o masa mai mare decat invelitoarea din sindrila bituminoasa. Este imprudent sa cereti tigla ceramica daca sarpanta a fost proiectata pentru invelitori usoare.

Un alt element important de care trebuie sa se tina seama este cantitatea de precipitatii carora va fi nevoita sa le faca fata sarpanta. Un acoperis de la munte este mult mai solicitat decat unul dintr-o zona in care ninge mai rar. Rezistenta la seisme este, de asemenea, foarte importanta.

Este vroba de calcule general valabile dupa care se proiecteaza acoperisul, insa trebuie luate in calcul situatiile particulare, precum cele din zona Vrancei, cunoscuta din cauza caracterului sau seismic. Dupa ce a fost proiectat, acoperisul poate fi construit. De cele mai multe ori, materialul folosit este lemnul. Acesta trebuie sa fie tratat atat impotriva insectelor cat si a putrezirii si a focului.

Daca nu aveti de and sa transformati podul intr-un loc locuibil, puteti sa lasati acoperisul neizolat. In schimb, daca veti locui acolo, nu puteti sa ignorati termoizolarea acestuia. Materialul indicat pentru izolare este vata minerala pentru ca aceasta are proprietati de difuzie a vaporilor, superioare polistirenului.

Aceasta se monteaza pe toata suprafata interioara a acoperisului, avand grija ca stratul de izolatie sa nu fie lipit de invelitoare, ci sa se pastreze o disntanta de trei centimetri fata de aceasta. 

Comentarii

Newsletter