Materiale termo si fono-izolante

03 august 2009 , 1652 afisari
Vata minerala: este disponibila fie in rulouri , fie in dale elastice, se poate folosi in cazul izolarii parchetului laminat si se monteaza in spatial dintre stratul suport si parchet. Peste stratul de vata se monteaza placi OSB cu grosimea de 9 mm care constituie fundamental pe care se aplica parchetul. De asemeni se poate folosi pentru izolarea diferitelor masti acoperite cu placi din gips carton, aceasta fiind montata in sptiul din spatele placilor de gips carton. In plus vata minerala asigura o buna izolare termica, realizandu-se economii de pana la 30 % din energia consumata.

Placile din polistiren expandat: sunt disponibile cu grosimi intre 2-5 cm si au rolul de a izola fonic si termic incaperea in care sunt montate. Placile din polistiren expandat se monteaza pe suprafata dorita si se lipesc cu adeziv special dupa care se aplica o sapa nivelanta si acoperitoare apoi se trece la stratul de glet. De mentionat este faptul ca , cu cat grosimea polistirenului este mai mare cu atat izolatea fonica si termica are efect mai bun.

Placile din polistiren extrudat: sunt disponibile cu grosimi intre 3-6 mm, sunt rezistente la apa si greutate si se pot monta de regula sub suprafete de parchet si gresie. Acestea se monteaza de regula prin lipirea cu adeziv special in cazul parchetului sau adeziv special de sapa in cazul gresiei dupa care se poate interveni cu o sapa autonivelanta. Sunt recomandate in mod special pentru izolarea podelei sau fatadei.

Folia pentru parchet:
aceasta este disponibila in role de 50 mp si au o grosime de 2-5 mm .Are un rol anifonic, anticondens, fiind un bun isolator termic, egalizeaza neplaneitatile si micile defectiuni ale stratului suport. Se lipeste cu adezivi fara diluanti sau cu banda dubla adeziva.
Loading...

Comentarii

Newsletter