Materiale de constructii noi pe care le poti utiliza si tu!

28 aprilie 2017 , 4136 afisari

Suntem mereu in cautare de alternative din ce in ce mai eficiente pentru constructia caselor noastre, fie pentru a reduce din costuri, a construit mai repede si mai usor sau pentru a imbunatati proprietatile materialelor pe care le utilizam deja. Dintre cele mai noi inovatii in domeniu, care sunt astazi la indemana oricui, avem 3 materiale numai bune de luat in seama!

Citește si: Care este rolul sifonului de pardoseala?

Placa de gips-carton cu material cu schimbare de faza

Materialele cu schimbare de faza nu sunt ceva nou, insa acum incep sa se utilizeze pe scara larga. Aceste materiale inteligente se bazeaza pe proprietatile sale chimice: au puncte de cristalizare si lichefiere apropiate, putand sa treaca de la o stare la alta intr-un timp scurt, reactionand la schimbarile de temperatura din timpul zilei.

Efectul pe care il au este ca reusesc, prin aceasta schimbare a starii de agregare, sa inmagazineze caldura acumulata in timpul zilei si sa o elibereze in timpul noptii, cand temperaturile sunt mai scazute. O incapere care are inchiderile realizate din astfel de placi din gips-carton care contine si materiale cu schimbare de faza poate economisi chiar si 35% din energia necesara pentru climatizarea spatiului respectiv.

Citește si: Tipuri de izolatie termica si rezistenta la daunatori

Caramizi cu goluri si vata minerala bazaltica

Atunci cand ne alegem materialele de constructie pentru peretii casei, primul lucru la care ne gandim este sa utilizam un material care sa asigure o izolare termica buna a locuintei – decizie care va aduce confort pe termen lung si va economisi din energia necesara incalzirii casei. Caramizile cu goluri sunt in topul alegerilor deoarece ceramica are proprietati termoizolante, iar golurile creeaza camere de aer cald care ajuta la reglarea temperaturii in interior.

Ce-ai spune daca, pe langa aceste proprietati, s-ar adauga si capacitatile termoizolatoare ale vatei minerale bazaltice, un material superior din acest punct de vedere? Caramizile cu goluri si insertii de vata minerala bazaltica sunt in totalitate naturale si constribuie la crearea unui climat interior sanatos, fara variatii mari de temperatura.

Citește si: Greseli frecvente in realizarea peretilor de zidarie

Caramida din lemn

Lutul si lemnul sunt unele dintre cele mai eficiente materiale de constructie si este un adevar deja cunoscut de toata lumea din domeniul constructiilor. Din lut se fabrica caramizile care sunt foarte usor de pus in opera, iar lemnul are proprietati termoizolante si rezista foarte bine la cutremure.

O caramida din lemn ia ce este mai bun din ambele materiale: versatilitate si usurinta la montaj, dar si o rezistenta superioara din punct de vedere structural, in timp ce blocul solid din lemn poate asigura o temperatura interioara confortabila.

Sursa foto: www.buildersmagazine.ro

Citește si: Solutie ieftina si moderna: garduri din piatra fara zidire

Sursa foto: www.designingbuildings.co.uk

Sursa foto: http://wienerberger.ro

Sursa foto: http://ecology.md

Citește si: Casele din lemn, cele mai rezistente la cutremure
Loading...

Comentarii

Newsletter