Bitumul poliuretanic, indicat pentru fundatii

02 mai 2010 , 2152 afisari

Astfel, multe dintre metodele pana de curand obisnuite, se dovedesc a fi depasite, lasand locul unora inovatoare. O noutate pe care v-o propunem in materie de constructii este bitumul poliuretanic.  

Acest material se foloseste cu succes la fundatii, inlocuind varianta clasica, mai precis, cartonul bituminos. Hyperdesmo PB-2K este un produs care se usuca rapid, format din doua componente, asa cum o indica si numele: fluid poliuretanic din bitum extins. Materialul produce o membrana foarte elastica ce are o puternica aderenta pe multe feluri de suprafete si excelente proprietati de rezistenta mecanica si chimica. Hyperdesmo PB-2K este pe baza de rasina poliuretanica hidrofoba pura si este extins cu bitum pur polimerizat chimic.

In ce cazuri este recomandat?

Produsul este utilizat pentru hidroizolarea si protectia:

· gipsului si cofrajelor de ciment;
· spumei poliuretanice de izolare;
· membranelor de asfalt;
· membranelor EPDM;
· bailor (sub placi);
· verandelor si balcoanelor (sub placi);
· materialelor pentru acoperis facute din metal sau ciment fibros;
· cazanelor de apa nepotabila;
· beciurilor;
· fundatiilor;
· platformelor de poduri;
· tunelelor realizate prin metoda sapaturii deschise;
· canalelor de irigare.

Atentie! Nu se recomanda pentru suprafete imperfecte!

Printre caracteristicile si beneficiile acestui produs se numara uscarea rapida, excelente proprietati de acoperire a crapaturilor, aderenta la aproape orice fel de suprafata, cu sau fara utilizarea unei amorse. Deoarece este un material format din doua componente, acestea, in cazul in care sunt neamestecate, pot fi utilizate dupa un timp indelungat de depozitare. Mai mult, produsul nu se inmoaie niciodata, iar temperatura maxima de rezistenta este de 80°C, iar cea maxima de soc este de 200°C.

Bitumul poliuretanic poate fi utilizat cu succes pe numeroase suprafete, printre care se numara lemnul, betonul, cimentul sau mozaicul. Se usuca foarte rapid, acopera crapaturile existente si are o buna aderenta, indiferent daca se utilizeaza sau nu o amorsa.

PROCEDURI DE APLICARE

Curatati suprafata folosind jetul de apa daca e posibil! Indepartati impuritatile uleioase, ceroase si grasimile. Laptele de ciment, particulele detasate, agentii de demulare, membranele intarite trebuie de asemenea indepartate! Umpleti imperfectiunile suprafetei cu produsul adecvat!

Amorsarea:

Aplicati amorsa necesara.

Amestecarea:

Amestecati manual sau cu ajutorul unui mixer la viteza joasa cantitati egale din cele doua componente. Aplicati cantitatile amestecate imediat deoarece valabilitatea dupa amestecare este de 30 pana la 45 de minute la 20°C.

Aplicarea:

Aplicati cu pensula, trafaletul sau spaclul. Poate fi incarcat cu usurinta cu filtre uscate anorganice, de exemplu nisip silicat.

INFORMATII DE SIGURANTA

Produsul contine solventi volatili inflamabili. De aceea este indicat sa fie aplicat in zone bine aerisite, de nefumatori, departe de flacari deschise. In spatii inchise folositi ventilatoare si masti. Trebuie retinut faptul ca solventii sunt mai grei decat aerul, astfel incat acestia ajung pe podea. Produsul poate fi pastrat pentru cel putin 12 luni in bena originala, nedesigilata, in locuri uscate si la temperaturi cuprinse intre 5-25°C.

Informatii si poze furnizate de Alchimica Building

http://www.alchimicabuilding.ro/

Loading...

Comentarii

Newsletter