Vata de sticla

10 decembrie 2009 , 955 afisari

 Unul din principalele componente este nisipul, iar sticla provine din materiale reciclabile.

Vata de sticla prezinta cumulativ numeroase avantaje printre care se numara raportul optim dintre cost si prestatii termice, izolarea termica si acustica, rezistenta la apa si umiditate. Mai mult, vata de sticla este un material care nu permite dezvoltarea bacteriilor, ciupercilor sau a altor microorganisme.

Pentru ca are o retea densa de material cu o mica valoare a conductivitatii termice si o mare capacitate de retinere a aerului, vata de sticla este un bun produs termoizolator. Datorita elasticitatii si structurii sale, vata de sticla ofera caracteristici optime de izolare si absorbtie acustica. Permite evitarea transmisiei acustice dintr-un spatiu in altul, diminueaza amplitudinea vibratiilor acustice, reduce intensitatea transmisiei sonore si limiteaza reverberatiile sonore.

Specialistii sustin ca vata de sticla este un izolator fonic mai bun decat polistirenul.

Prin tehnici de instalare corespunzatoare si la dimensiunile adaptate cerintelor, vata de stcila poate fi utilizata la poduri si mansarde, pereti exteriori si interiori, pardoseli si plansee, punti termice si izolatii tehnice.

Loading...

Comentarii

Newsletter