Familia Marinescu a ales soluţia vatei minerale bazaltice de la Isover pentru izolaţia noii case

18 august 2017 , 1434 afisari

În urmă cu trei ani, odată cu naşterea celui de-al doilea  copil, soţii Marinescu au hotărât să îşi construiască o casă nouă. Apartamentul vechi cu trei camere şi o singură baie nu le mai era suficient, mai ales gândindu-se la faptul că cei doi copii erau de sexe diferite şi că vor avea în viitor neapărat nevoie de camere separate.

Deasemenea simţeau nevoia unei grădini, chiar şi de dimensiuni mici, unde după solicitantele ore de la serviciu să se retragă vara cu copii sau să îşi invite prieteni. Aveau avantajul deţinerii unui teren în oraş pe care îl moşteniseră precum şi de ceva bani puşi deoparte cu care puteau realiza proiectul şi demararea lucrărilor de construcţie, urmând ca apoi să o termine şi să realizeze amenajarea cu banii din vânzarea apartamentului. Din calculele lor rezulta că totul trebuia însă drămuit cu foarte mare atenţie.

Proiectul propus era o casă mica dar cochetă, cu o mansardă pe care doreau să o amenajeze ca spaţiu de relaxare precum şi de joacă pentru copii. Toate detaliile au fost discutate cu arhitectul care a realizat proiectul. Acesta le-a explicat necesitatea unei izolări corecte şi bune a casei. Le-a  detailat toate soluţiile posibile, cu toate avantajele şi dezavantajele lor, inclusiv cu costurile care urmau să le suporte. Decizia urma să o ia astfel chiar familia, în cunoştinţă de cauză.

După ce au analizat temeinic toate posibilităţile, soţii Marinescu au hotărât că cel mai important lucru este sănătatea, siguranţa şi confortul familiei. Astfel, decizia lor a fost pentru vata minerală bazaltică de la Isover, fiind convinşi de avantajele acestei soluţii: reducerea pierderilor de căldură, crearea unui climat agreabil în interior datorită circulării aerului, reducerea zgomotelor din exterior, rezistenţa ridicată la incendii (clasă de protecţie la foc A1), creşterea rezistenţei casei la intemperii şi, nu în ultimul rând, rapiditatea montării deoarece odată apartamentul vândut, trebuiau să se mute într-un termen scurt în noua casă.

Cunoscând din experienţă efectul negativ al umidităţii  care reduce confortul şi poate avea consecinţe grave asupra construcţiei, ducând la degradarea structurii, formarea condensului şi a mucegaiului,  argumentul hotărâtor a fost faptul că adaugarea de uleiuri minerale realizează protecţia împotriva pătrunderii prafului şi înlătură umiditatea.

La recomandarea arhitectului, proprietarii au ales pentru mansardă soluţia vatei minerale de la Isover cu grosimea de 20 cm, în straturi încrucișate iar acum întreaga familie se bucură în casa nouă de toate beneficiile alegerii  sale.

Loading...

Comentarii

Newsletter