Elementele unui termosistem cu vata minerala bazaltica

06 august 2013 , 1508 afisari

Ca si materiale izolante, exista mai multe produse dedicate pe piata, insa reusita unui astfel de proiect tine atat de calitatea acestora, cat si de o montare corespunzatoare. Vata minerala bazaltica reprezinta o alegere excelenta, datorita calitatilor pe care le detine.

Tinand cont de compozitia sa naturala (roca vulcanica, bazalt), vata minerala bazaltica este rezistenta la descompunere, non-higroscopica, nu favorizeaza aparitia parazitilor si a ciupercilor, a mucegaiului sau a bacteriilor. De asemenea, este neutra din punct de vedere chimic si nu contine impuritati.

Mai mult, vata minerala bazaltica are cel mai ridicat nivel de protectie la incendii, si anume clasa A 1, atenueaza zgomotul de la exterior (izolare fonica) si reduce consumul de energie care se poate traduce in termeni economici (facturi mai mici la intretinere), dar si in termeni ecologici (scade emisia de CO2 a centralei, reduce incalzirea globala si nu afecteaza climatul).

Asadar, un termosistem care sa aiba in componenta sa vata minerala bazaltica este ideal in cazul izolarii fatadelor si peretilor exteriori ai unei cladiri. Elementele unui termosistem se refera la toate materialele necesare izolarii, de la etapa de montare, finisare, pana la etapa decorativa.

Astfel, pentru un termosistem cu vata minerala bazaltica avem nevoie de urmatoarele elemente, in ordinea de mai jos:

1.  zidarie

2.  strat de mortar

3.  material termoizolant

4. dibluri cu cui metalic

5. strat de mortar

6. plasa din fibra de sticla pentru armare

7. strat de mortar

8. strat de tencuiala decorativa

 

 

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter