Ce avantaje ofera izolatiile ecologice

27 martie 2015 , 5437 afisari

Tot mai multe persoane renunta la izolatiile conventionale in favoarea celor ecologice. De ce? In primul rand, reprezinta o alternativa sanatoasa pentru noi si prietenoasa cu mediul inconjurator, insa acestea nu sunt singurele avantaje.

Izolarea locuintelor este o necesitate si nu un moft. Indiferent de materialele folosite, argumentul principal este reducerea consumului de energie, care se traduce prin facturi mai mici la intretinere. O solutie moderna si foarte eficienta de termoizolare a fatadelor o reprezinta placile din fibra de lemn. Materialele fibrolemnoase se bucura de popularitate in multe tari europene, cum ar fi Franta, Germania, Elvetia. Acestea au o serie de avantaje fizice, economice si ecologice.

Izolatiile din fibra de lemn ofera o izolatie excelenta impotriva frigului, fiind pretabile si la izolarea caselor pasive. Apoi, au o capacitate inalta de stocare a caldurii, lemnul fiind cel mai bun material izolator natural (aceste materiale stocheaza cam de doua - trei ori mai multa caldura decat alte produse izolatoare). Cu ajutorul lor se creeaza o ambianta placuta in spatiul de locuit, fara mirosuri neplacute si fara mucegai.

Un alt avantaj al materialelor izolatoare din fibra de lemn este capacitatea de a regla umiditatea din structura casei, care asigura o durata mai lunga de viata si constructiei propriu-zise. O calitate demna de mentionat este aceea ca ofera o izolatie fonica performanta, dar si rezistenta la foc (nu se topesc, nu intretin arderea si, in caz de incendiu, nu emit fumuri toxice).

Aceste materiale ecologice sunt reciclabile, se manipuleaza si se monteaza usor, nu produc deseuri sintetice sau iritatii pe piele. Mai mult de atat, ofera o buna stabilitate deoarece sunt foarte rezistente la socuri mecanice.

Prin urmare, izolatiile din fibra de lemn sunt ecologice, provin din surse naturale, sunt regenerabile si fara impact negativ asupra mediului. Durata de viata este lunga, uneori chiar mai lunga decat a constructiei in sine. Astfel de izolatii pot fi reutilizabile.

Loading...

Comentarii

Newsletter