Avantajele izolarii cu vata minerala bazaltica

29 iunie 2012 , 4190 afisari

Datorita proprietatilor fizico-chimice performante, vata minerala bazaltica are o paleta foarte mare de utilizari in domeniul izolarilor termice, fonice sau al protectiei impotriva incediilor. De asemenea, aceasta este recomandata atat pentru constructii civile, cat si industriale unde asteptarile si cerintele sunt si mai mari in anumite cazuri.

Mansardele, peretii halelor metalice, peretii despartitori, fatadele ventilate, plafoanele false sunt doar cateva din spatiile care pot fi „supuse” izolarii cu vata minerala bazaltica.

Avantaje:

1. Economie de energie care se traduce printr-o valoare scazuta a coeficientului de conductivitate termica. Vata minerala bazaltica asigura o izolare termica in intervalul de temperatura -50C => 700-1000C.

2. Rezistenta la umiditate este o alta proprietate a acestui material izolant. Fibrele de vata minerala bazaltica sunt protejate de o substanta hidrofoba care permite utilizarea ei, de exemplu, ca strat hidroizolator pentru pardosele.

3. Siguranta la incendii/foc poate fi sporita printr-o izolatie corecta. Vata minerala bazaltica este un produs incombustibil, nu intretinere arderea si nici nu emana gaze nocive sub actiunea focului.

4. Rezistenta in timp reprezinta un alt avantaj demn de luat in considerare, deoarece roca bazaltica nu corodeaza si nu este corodata, nu este atacata de ciuperci si microorganise, nu constituie hrana pentru insecte si rozatoare si nici nu putrezeste. Asadar, izolarea casei constituie o investitie pe termn lung fara precedent.

5. De asemenea, vata minerala bazaltica este un material ecologic deoarece nu dauneaza sanatatii si nu polueaza mediul.

6. Protectia fonica poate fi realizata fara probleme cu ajutorul acestui produs. In functie de sortiment si grosime, structura fibroasa a vatei minerale bazaltice prezinta proprietati foarte bune de absorbtie acustica.

7. Manevrabilitatea si instalarea acesteia nu ridica probleme fiind foarte usoara si compatibila cu majoritatea materialelor de constructii.

Vata minerala bazaltica este disponibila in role, placi sau vrac (pentru suflare in pereti goi).

 

 

Loading...

Comentarii

Newsletter