Instalatia de apa

11 iunie 2009 , 1093 afisari
Tubulatura multistrat (tubul PE- X AL) este o inovatie de data recenta, a carei caractaristica este aceea ca aduna laolalta avantajele a doua materiale, metalul si plasticul, rezultatul reusind in acelasi timp sa „anihileze" dezavantajele celor doua materiale, luate separat. In fapt, este vorba de un sendvici alcatuit din doua straturi de plastic, ce au la mijloc unul din aluminiu.
Al doilea tip: polipropilena (PP-R), un material plastic cu proprietati exceptionale. De cele mai multe ori, intra singura in compozitia acestor tuburi. Exista, insa, şi tuburi PP-R cu insertie din aluminiu, ce sporeste calitatea acestora. Al treilea tip de tubulatura este cel din cupru, fara indoiala alegerea numarul unu a profesionistilor, cand vine vorba de un sistem impecabil de incalzire şi alimentare cu apa.
Cuprul e de vreo 20 de ori mai scump decat polipropilena, dar avantajele acestui material fac sa „paleasca" orice considerente legate de pret, cand vine vorba de lucruri facute sa functioneze ireprosabil zeci de ani de zile.

Comentarii

Newsletter