Cum realizam sistemul electric si iluminatul in bucatarie

28 noiembrie 2016 , 6127 afisari

In bucatarie exista numeroase electrocasnice, mari consumatoare de curent electric.

Citește si: Tipuri de case si materiale folosite la construirea lor

Toate circuitele electrice care alimenteaza o incapere cu indice mare de umiditate, cum este si bucataria, trebuie sa fie protejate ­printr-un dispozitiv diferential, de mare sensibilitate. Electricianul dumneavoastra trebuie sa cunoasca toate regulile de amplasare a cablurilor in cadrul unei bucatarii, precum si detaliile legate de impamântarea speciala a electrocasnicelor mari.

O bucatarie moderna presupune, de asemenea, o multitudine de echipamente high-tech, menite sa va scuteasca de efort si sa va ajute sa economisiti timp. Atentie insa, acest lucru inseamna ca veti avea si multe aparate - mari consumatoare de curent electric.

Asta nu inseamna neaparat ca factura dumneavoastra la energie electrica va creste dramatic, ci ca fiecare dintre aceste aparate va avea nevoie obligatoriu de prize individuale si chiar de circuite electrice separate.

Citește si: Caldura intr-o casa vitrata

Astfel, in cazul unei defectiuni, va fi afectata o singura priza, res­tul instalatiei putând functiona fara intrerupere si fara alte probleme pentru dumneavoastra.

Economie de energie

Pentru a economisi energia nece­­sara acestor electrocasnice, folositi intotdeauna electrocasnice din clasa energetica A sau A+, orientati-va catre combine frigorifice dotate cu compresor separat pentru frigider si congelator si catre becuri ecologice pentru instalatia de lumina.

Citește si: Cum mentii caldura intr-o casa vitrata

Pentru a va feri de orice fel de probleme, urmati câtiva pasi in utilizarea instalatiei electrice din bucatarie:

- Nu lasati in incinta in priza, dupa folosire, aparate electrice si evitati sa folositi prelungitoare; 
- Planificati circuite separate pentru masina de spalat, boiler, aer conditionat, frigider;
- Folositi prizele multiple atunci când aveti mai multi utilizatori amplasati in aceeasi zona;
- La montarea ventilatoarelor, fo­lo­siti un dispozitiv special, care sa permita reglarea timpilor de func­tionare ai acestora;
- Pentru a economisi curentul elec­tric, puteti monta detectoare de miscare, prin intermediul carora se poate regla aprinderea si stingerea automata a luminii in aceasta incapere.

Cu ajutorul unui electrician priceput si al unor produse electrice de foarte buna calitate bucataria dumneavoastra va beneficia de instalatii electrice sigure, care vor functiona fara probleme.

Citește si: BCA CELCO. Caldura, confortul si siguranta familiei tale la costuri minime
Loading...

Comentarii

Newsletter